Dolar 32,5346
Euro 34,9863
Altın 2.440,42
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 26°C
Hafif Yağmurlu
Sivas
26°C
Hafif Yağmurlu
Cum 25°C
Cts 24°C
Paz 23°C
Pts 21°C

Galibiyetle Başlamak

6 Eylül 2021 09:25
193
A+
A-

Sivas’ı Belediyespor’un temsil ettiği ikinci futbol liğinde 38 haftalık zorlu maraton geçtiğimiz gün başladı. Geçmiş yıllarda Futbol kamuoyuna ve bu şehrin insanına coşku ve gurur yaşatan Belediyespor bu sezon öncesinde kadroyu sil baştan yapınca sezona nasıl başlayacağı merak ediliyordu. Geride bıraktığımız sezon sahada oynayan oyunculardan sadece Ozan Kılıçoğlu, Uğur Bulut ve Mustafa Aydın’ı bırakan Belediyespor adeta sıfırdan bir kadro dizdi. Bu kadroda bu lig için son limimitini kullannan, sakatlıktan yeni çıkan ve ikinci bir şans arayan oyuncuların çokca yer bulması merakı bir kat daha artırmıştı. Bu nedenle liğin ilk karşılaşmasında Turgutluspor mücadelesi öncesi taraftar maça yoğun ilgi gösterdi. Karşılaşma öncesinde daha çok Turgutlu tarafına bakarak Belediyespor’un bu maçı rahat geçeceğine emindim. Maç ile ilgili görüşlerimi yazacağım ancak daha önce gurup ile ilgili analizlerimi paylaşmak istiyorum.

 

Kırmızı gurupta yer alan 20 Takımın yönetim şekli, teknik kadro, oluşturulan takım ve camialarına bakacak olur isek tecrübelerime dayanarak şunu söyleyebilirim ki adeta karpuz gibi ikiye bölünmüş durumda. Bir takımın doğrudan üst lige çıkacağı dört takamın Playoff oynayacağı ve dört takamın ikinci lige veda edeceği gurupta sekiz takım Şampiyonluk ve Playoff için mücadele edebilir. Bu takımları Bodrumspor, Hekimoğlu Trabzon, Afjet Afyonspor, Çorumspor, Diyarbekirspor, Sakaryaspor, Sarıyer ve Bayburtspor olarak saymak mümkün..

 

Öylede bir yedi takım varki adeta bu gurupta ne işleri var denecek kadar kötüler. Kahramanmaraşspor, Turgutluspor, Serikspor, Somaspor, Adıyamanspor Niğde Anadolu FK, Ankaraspor… Bu yedi takımdan dört tanesi büyük bir olasılıkla bu sezon küme düşecek.

 

Aralarında Bizimde yer aldığım beş takım ise Saha dışı ve içindeki gelişmelerle yönünü belirleyecek. Sezon başı itibari ile gurubun tam ortalaması gibi gözüküyor. Bu takımlar içinde Sivas Belediyespor, Van Fk, İnegölspor, Etimesgut Belediyespor, Ergene Velimeşespor bulunuyor… Bu takımların yönünün ne tarafa evrileceğini bugünden kestirmek pek mümkün değil.

 

Geçtiğimiz yıl liglerle ilgili yaptığım tahminlerin yüzde 99 oranıda sezon sonunda gerçekleşmiş olmasanın verdiği özgüvenle gurupla ilgili bu tesbitleri yaptıktan sonra gelelim bizim açımızdan ligin ilk müsabakası olan ve iki bir kazandığımız Turgutluspor maçanın analizine.

 

Baştanda belirtiğim gibi maç öncesi kazanacağımzdan son derece emindim ve Belediyespor beni yanıltmadı. Daha doğrusu Turgutluspor yanıltmadı. Çok kötü bir kadro olduğu daha takımlar ısınmaya başladığında göze çarptı. Karşılaşmanın ilk düdüğü ilede stadyumdaki herkes kazanacağımıza inandı. Ancak bu kötü dediğimiz takıma 11. Dakikada öyle bir pozisyon verdik ki elimiz yüreğimize gitti. Bu pozisyondan gerekli sinyali almadığımız için kısa süre sonra Golü yedik. Golden sonra kendine gelen Belediyespor 26. dakikada Abdullah Topraka ile cevap verdi. Golde Abdullah herkes cezasahası içi ve önüne kümelenmişken topu adeta iğne deliğinden geçirdi. 43. Dakİkada ise Yasin elmas üç puanı getiren golü kaydetti. Karşılaşmanın ikinci yarısında Özer Hoca yorulan oyuncuları Abdullah ve Ozan gibi isimleri değiştirerek üç puanı garantilemek istedi. Turgutluspor’un zaten kaleye gelecek beceri ve yetenekte bir kadrosu yoktu. 90 Dakikanın sonunda Belediyespor gerekli üç puanı alarak galibiyetle başladı. Lige galip gelerek başlamak önemlidir ancak galip gelirken hataları görmek dahada önemlidir…

 

Biz eksiklikleri kazınırken dile getirerlim. Galip gelerek üç puanla başlamak önemli ve güzel ama ben sahada oynanan futbolu beğenmedim. Benim bildiğim Özer Karataş takımları fizik olarak sorun yaşamazlar. Hızlı geçiş oyunu oynarlar, özellikle iç sahada rakibi boğarlar. Turgutlu maçında bunların hiç birini göremedik. Son derece durarak yavaş bir futbol oynadık. Timur gibi bir Santraforunuz varsa çokça kenar orta yapmanız gerekir ancak 90 dakika boyunca sıfıra inerek yapılan bir tane orta hatırlamıyorum. Sol kenarda oynayan Abdullah Topkara gol atmış olsada bildiğimiz Abdullah olmaktan çok uzak, çok yavaş. Sağ kenarda oynayan Yücel ise daha çok savunmaya yardım etme telaşındaydı. Savunma bekleri ise neredeyse hiç hucum yapamadı. Sol bekte oynayan Alt yapıdan takıma katılan Samet stoper orjinli olduğu için bu beklenemezdi, ben sağ bekte oynayan Enesten bekledim oda yapdı. Barış çok stoperlerin arasında kaldı neredeyse santra çigisini hiç geçmedi. Kısaca Belediyespor Belediyespor gibi oynayamadı.

 

Bu kötü futbola  rağmen Belediyespor fikstür avantajına sahip, ilk dört maçta üç galibiyet bir beraberlik alarak 10 puan toplayabliriz. Ilk üç puanı aldık. Haftaya deplasmanda Serikspor’u yenecek kalitemiz var. Üçüncü hafta oynayacağımız Kahramamaraşspor maçını kazanmak için ise özel bir taktiğe, özel bir çabaya gerek yok. Özer Hoca sahaya sürecek on biri elindeki kadoradan kura ile seçse yinede kazanacağımz kanaatindeyim. Üçte üç yapmanın morali ile dördüncü hafta Etimesgut deplasmanından enazından bir puan alırız diye düşünüyorum. Fakat Beşinci haftadan itibaren karşılaşacağımız rakiplere karşı bu oyun yetmez. Bunun çok çok üstüne çıkmak gerekir..

ETİKETLER:
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
23 Nisan 2024 09:11
18 Haziran 2023 09:40
3 Haziran 2023 15:14
9 Nisan 2023 17:34
26 Şubat 2023 09:53
4 Şubat 2023 19:51
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.