Dolar 32,3285
Euro 35,0893
Altın 2.297,14
BİST 9.041,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 16°C
Gök Gürültülü
Sivas
16°C
Gök Gürültülü
Cum 20°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 22°C

Gol yiyeceksek onu da biz atarız

18 Aralık 2021 17:17
160
A+
A-

Son üç maçını gol yemeden kazanan Sivasspor son altı karşılaşmadır kaybeden ve ligin dibine demir atan Kasımpaşa deplasmanına çıktı. Son haftalarda üst üste kazanmanın verdiği öz güvenle fabrika ayarlarına dönen kırmızı beyazlı ekip, rakibini de hafife almadan başladı oyuna. İlk yarı süresince daha çok isteyen, daha çok rakip kalede gözüken ev sahibi Kasımpaşa oldu. Sivasspor her zaman yaptığı gibi topu rakibe vererek ikinci bölgede karşıladı. Kaptığı toplarla geçiş oyunu sahaya yansıtmaya çalıştı.

İki takımın bu taktik anlayışından sanki Kasımpaşa istediğini elde ediyormuş gibi gözüktü. Topla daha çok oynayan ve cılız da olsa gol pozisyonları bulan taraf onlardı. Sivasspor ilk yarı boyunca neredeyse rakip ceza sahasına giremedi. Lakin Yürekleri ağıza getiren pozisyonda vermedi. Hatta Eğer gol yiyeceksem onu da ben atarım dercesine ilk yarının son bölümünde Samba Camara ile kendi ağlarına golü bırakarak Kasımpaşa’yı soyunma odasına bir sıfır önde gönderdi.

İkinci yarıya ise kazanmaya inanmış bir Sivasspor çıktı. Daha soyunma odasından döneli beş dakika bile olmamıştı ki Sivasspor hücumunda Henrıque’nin yerde kalması sonucu kazanılan serbest vuruşta topun arkasına geçen Faysal harika bir gol atarak eşitliği sağladı. O dakikadan sonra tedirgin olan Kasımpaşa, rahatlayan Sivasspordu. İlk yarıya oranla rakibi daha geri itti, sağlı sollu beklerini de oyuna sokarak hücum geliştirdi. Son çeyrek dilime girilmiş Kasımpaşa hamlelerini yapmaya başlamıştı ki Max Yatabare ortaklığı devreye girdi. Gradel ortaladı Yatabare kafayı vurdu, Sivasspor rakibin fişini çekti. Beş dakika sonrasında ise oyuna sonradan giren Kayode kontra atakta topu getirdi son haftaların formda golcüsü Yatabare maçın iki taraf açısından da bittiğini ilan eden golü Kasımpaşa ağlarına bıraktı.

Maç boyunca Camara harika bir performans ortaya koydu, Kerem yine sahanın her noktasına ayak bastı. Fajr çok koşmasının yanına harika bir gol ekledi. Gradel fazla ortalıkta gözükmese de yine asist yaptı. Yatabere hem sistemi çalıştırdı hem de gollerini atmaya devam etti. Taktik gereğimi bilmem ama tek eksiliğimiz bu maçta savunma beklerini fazla oyuna sokamamaktı. Rıza Hoca maçın son bölümlerinde hem küstürmemek hem de hazır tutmak adına yine Kerem Hakan değişikliğine gitti. Genç oyuncular Muhammet Emin ve Özkan Yiğit’e süre vermesi önemliydi. Sivasspor geri vitesi unuttu… Umarım lig sonuna kadar yolu açık olur…

ETİKETLER:
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
18 Haziran 2023 09:40
3 Haziran 2023 15:14
9 Nisan 2023 17:34
26 Şubat 2023 09:53
4 Şubat 2023 19:51
30 Ocak 2023 06:35
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.