Dolar 32,5559
Euro 34,9352
Altın 2.442,90
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 25°C
Az Bulutlu
Sivas
25°C
Az Bulutlu
Cts 24°C
Paz 23°C
Pts 20°C
Sal 16°C

Her Son Yeni Bir Başlangıçtır

6 Haziran 2022 06:59 | Son Güncellenme: 6 Haziran 2022 07:13
159
A+
A-

Futbolda koskoca bir sezonu geride bıraktık. Bitmek bilmeyen maçlar sona erdi. Sivasspor 2021 Haziranda açtığı sezonu Mayıs ayı sonunda kapattı. Dile kolay 11 aylık süper sezon. Kamplar, antrenmanlar, covit testleri, sakatlıklar, sıkıntılar bitip tükenmek bilmeyen Avrupa, lig ve Türkiye kupası maçları. Gerçekten Sivasspor yönetimi, Teknik heyeti ve sporcuları için yoğun tempo bir sezon geride kaldı. Kırmızı beyazlı ekip bu süper sezonu tarihinde hiç ulaşamadığı Türkiye kupasını kazanarak mutlu sonlandırdı. İlk kez alınan bu kupa yer yüzündeki tüm Sivaslıları mutlu ederken, Sivas’ta coşkuyu zirveye çıkardı. Güldük, sevindik, eğlendik, mutlu olduk ama artık sezon bitti.

Her sonun bir başlangıç olduğu gibi bu sezonda geride kalırken, camia için yeni bir sezon başlıyor. Teknik heyet ve Futbolcular yorucu bir sezonun ardından tatile çıksa da yönetim için yeni sezon başladı bile. Zira Futbol kulüplerinde yönetimler tatil yapmaz. Herkes tatildeyken onların mesaisi artar. Sivasspor yönetimi içinde yeni sezon başlamış durumda. Sivasspor 55 puan bandında ligi tamamladığı, Konferans liginde play off aşamasına kadar geldiği ve Türkiye kupasını kaldırdığı için maddi anlamda da sıkıntıya düşmeyecek bir sezonu geride bıraktı. Bir çok kulübün borç yükünün arttığı sezonda Sivasspor neredeyse fifti fifti tamamladı sezonu. Bu durumda gelecek yıl planlamarı açısından elleri biraz olsun rahatlattı.

Yeni sezona yayın ihalesinin ne olacağı belli olmadan başlanmış olsa da Sivasspor her sezon olduğu gibi bütçesine göre bir takım oluşturacak. Gerek yaş ortalamasının yükselmesi gerekse bir çok oyuncunun sözleşmesinin sona ermesi bir anlamda Sivasspor açısından yenilenme sezonu olacak gibi gözüküyor. En önemli konu tabi ki Rıza hoca ile devam edilip edilmeyeceği. Yönetim işe hoca ile görüşerek başladı. İlk görüşmede imzalar atılmadı belki ama her iki tarafta çalışma niyetinde, büyük bir aksilik olmaz ise yola devam edilecek.

Rıza hoca takım yapılanması ile ilgili yaptığı açıklamada aklı selim herkesin eksik gördüğü yerleri işaret etti. En az 6 transferden dem vurdu. Sivasspor’u takip eden bizlerde en az o kadar olması kanaatindeyiz. Bana göre Samassa’dan itibaren belirtiğim gibi bize bir değil birinci kaleci lazım. Alaattin kiralıktan dönecek ama kesinlikle bir sağbek şart. Caner’in yaşı göz önüne alınırsa kesinlikle bir tane sol stoper takviyesi yapılmalı. Ülkemizdeki tüm takımların ihtiyacı olan merkeze Mecnun başkanın tabiri ile Baba bir 6 numara gerekli. Rıza hocanın sevdiği geçiş oyunu için kaliteli bir ayak sekiz veya günün şartlarında oynayabilecek bir on numara.. Gradel’in yaşı itibari ile her iki kenar için kanat oyuncusu almak zorunda Sivasspor. Çünkü gelecek sezonda en az bu sezon kadar zorlu geçecek. Avrupa kupalarında başarı ancak iyi takımla mümkün.

Tüm bu transfer için para gerekli diyenlere katılmakla birlikte şunu belirtmeliyim. Günümüz futbolunda para başarıyı getirmiyor, başarı parayı getiriyor. Nekadar başarılısınız o kadar para kazanıyorsunuz. Sivasspor bu sezon Avrupa kupalarına katılmasa, Türkiye kupasını kazanmasa ve ligi onuncu değil 15.. sırada tamamlasaydı bütçesi yarı yarıya açık verecekti. Bunları başardığı için bütçeyi denkleştirdi.

Gelecek sezonda Avrupa liginde gruplara kalmayı başarır lig ve Türkiye kupasını da bu seviyelere çıkara bilirse gelecek sezon için maddi sorun aşılamayacak aşamada olmaz . Bütçenin denk olması için başarı başarı için mücadele edilecek kulvarları kaldıracak oyuncu gurubu şart. Sivasspor yönetimin böyle baktığına eminim ama bakmıyorlarsa da bence böyle bakmalılar. Anlı sanlı, şöhreti ayaklarından güçlü futbolcular olmasına gerek yok, alt liglerden olsun yeter ki istenileni verecek kalitesi ve karakteri olsun.

Kısaca biz kupanın sevinç sarhoşluğunu yaşarken işin sorumluları yoğun mesaide ve bu zorlu sezon öncesi çok zorlanacakları çok çalışacakları kesin…

ETİKETLER:
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
23 Nisan 2024 09:11
18 Haziran 2023 09:40
3 Haziran 2023 15:14
9 Nisan 2023 17:34
26 Şubat 2023 09:53
4 Şubat 2023 19:51
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.