Dolar 32,4897
Euro 34,5579
Altın 2.496,82
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 26°C
Az Bulutlu
Sivas
26°C
Az Bulutlu
Çar 25°C
Per 24°C
Cum 23°C
Cts 19°C

Hoca Haklı

27 Şubat 2022 14:11
174
A+
A-

Üç iki kaybedilen Beşiktaş maçından sonra yaptığı açıklamada Rıza Hoca ‘ Çok kötü goller yedik onun için üzgüm böyle goller yememeliydik.’ Demiş. Hocaya katılıyorum gerçekten de kötünün kötüsü goller yedik. Bireysel hata değil, savuma hatası değil, topyekun rezillikti. Bu golleri U15 takımı yese başındaki antrenör soyunma odasında o çocukların kulaklarını çekerdi. Kulaklarına küpe osunda bir daha böyle goller yemesinler diye.

Tamam me olursa olsun karşımızdaki Beşiktaş çok kaliteli ayaklara sahip, onların başında da Ghezzal geliyor. Ghezzal önlem alınması zor bir futbolcu, içe de çalım atar, dışarıya da çalım atar. Siz o çalımı yiyecekseniz içeriyi kapatıp onu dışa yönlendirmeniz lazım. Siz ne yapıyorsunuz hiç, birinizi değil dördünüzü birden geçip topu ortaya çıkarıyor. Orada o topu çok kolay uzaklaştırma şansı bulunan Goutas ve Cofie bir birine giriyor Batshuayı bomboş topla buluşup golü yapıyor. Hadi kaza oldu böyle talihsiz gol yediniz, ikinci golde kenarda kimse Umut’u kapatmıyor o hayatının en kolay ortasını yapıyor, ceza sahasında Ghezzal bomboş hayatının en rahat kafa golünü atıyor. İzah edilir gibi değil. Böyle goller yerseniz değil Beşiktaş’ı hiçbir takımı yenemezsiniz.

Oyunun geneline gelince her iki takımda kazanmayı istedi. Oyunu çirkinleştiren olmadı. Sivasspor yediği ilk golden sonra yarım saat oyunu domine etti. İkinci yarının ilk on beş dakikası ve son on beş dakikası üstün olan taraf yine Sivasspordu.

Her zaman yazıyorum budan sonrada yazmaya devam edeceğim. Bir hücum planınız bir, oyun stratejiniz varsa onun çalışması için Yatabare gibi bir santrafora ihtiyaç var. O yüzden kim gelirse gelsin bu takımın santraforu Yatabare. Bunu bize bir kez daha gösterdi. Uğur son haftaların en kötüsü desek yeridir. Aşırı özgüven zehirlenmesi yaşıyor buda ona bariz hatalar yaptırıyor. Hücuma desteği düşünürken asıl işini ihmal ediyor. Hakan istekliydi fakat hem kaçırdığı golde hem de yaptığı penaltıda talihsiz olan taraftı. Henrıque eskiki henrıque değil skor katkısı veremiyor. Garadel’in yerine oynayan Erdoğan bana göre takımın en iyilerindendi. Avrupa’dan takip edilip teklifler alan Kerem Atakan Keskin’i satacaksak neden oynatılmadığını anlamakta zorluk çekiyorum. Bir oyuncu piyasaya çıktıysa oynayarak değerini bulur kulübede oturarak değil.

Tek tek de baksak tüm takımada baksak şu bir gerçek ki Sivasspor ligin ikinci yarısının başından itibaren iyi oynamıyor ve skor üretemiyor. Bu mağlubiyet bizim düşme potasındakilerin nefesini biraz daha yakından hissetmemizi sağladı. Önümüzdeki iki maçın deplasmanda Antalya ve Adana Demirspor ile olduğunu düşününce durumun vehameti daha da ortaya çıkıyor. Sivasspor bugünden tezi yok kendisine reset atmalı. Ligdeki zorluğu ve korkuyu görüp kupada da ilerlemenin yolunu aramalıdır. Çarşamba Karagümrük engeli mutlaka aşılmalı. Başarılırsa yarı finalde karşımıza Alanya – Antep maçının galibi gelecek yarı finalde, buda bize Finale gitme şansını sunar… Ligde yukarı yönlü bir hedef kalmadığına göre yakın olan kupa hedefini ıskalamamak lazım böyle bir tablo kolay kolay karşımıza çıkmaz…

ETİKETLER:
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
18 Haziran 2023 09:40
3 Haziran 2023 15:14
9 Nisan 2023 17:34
26 Şubat 2023 09:53
4 Şubat 2023 19:51
30 Ocak 2023 06:35
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.