Dolar 32,4622
Euro 34,4979
Altın 2.474,52
BİST 9.568,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 26°C
Az Bulutlu
Sivas
26°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 22°C
Cum 23°C
Cts 19°C

Kaleci asist yaparsa

20 Mart 2022 17:06
191
A+
A-

Sahada gerçek anlamda bir santraforunuz varsa Kalecinizin çektiği degaj asiste dönüşür ve gol olarak rakip ağlara gider. Sürekli yazıyoruz, söylüyoruz , anlatmaya çalışıyoruz. Yatabare varsa bir sisteminiz var, yoksa olan sisteminizde çalışmıyor. Karşılaşma öncesinde tedavi sürecini tamamlayan Yatabare’nin bu maçta forma giyip giyemeyeceği merak konusuydu. Kulübede olması dahi umutları artırdı. O girene kadar İbrahim Öztürk ve Murat Akça’dan oluşan rakibin stoper ikilisini hiç yerinden oynatamadık. Kayode her zaman ki gibi oldukça müsait pozisyonları hovardaca harcadı. 78. dakikada Yatabare oyuna girdi her şey yaz ile kış kadar fark etti. Tam karşılaşma berabere tamamlanacak derken Kaleci Ali Şaşal Vural’ın degajını hiç kontrol etmeden akıl dolu bir şekilde Altay kalecisi Lıs’in üzerinden aşırarak Sivasspor’a üç puanı getiren golü attı.

Karşılaşma her iki takım açısından da kritik bir maçtı ama en çok Altay açısından ödem arz ediyordu. Altay düşme potasından çıkmak için Sivasspor deplasmanından en azından puanla dönmek zorundaydı. Sivasspor ise Adana da elde ettiği galibiyetin anlam kazanması açısından bu maçtan üç puan çıkarmak zorundaydı ki korkulu rüya görmesin. Rıza hoca Henrıque’in sakatlığı, Erdoğan’ın cezalı olması sebebi ile mecburen sağ kenarda Sefa’ya formayı verdi, diğer on kişide ise Adana deplasmanın kadrosunu korumuş olarak maça başladı. Ziya erken sakatlanınca son haftalarda formsuzluğu sebebi ile kesik yiyen Uğur savunmanın solunda yerini almış oldu.

Altay takımı ilk yarı boyunca komple topun arkasına geçerek oynadı, bloklar arasını hiç açmadı, boşluk bırakmadı. Temposuz oynayan Sivasspor hiçbir şekilde dengeyi bozamadı. Tatsız tuzsuz geçen ilk 45 dakika başladığı gibi sona erdi.

İlk yarıda taktik olarak Sivasspor’u cezasahasına sokmayan ve istediğini alan Altay ikinci yarıda Sivasspor kalesine gelmeye başladı. Maçın başından itibaren Sivasspor savunmasının sol tarafını zorlayan Pınares Rodrıguez ikilisi 54’te bir geldi pir geldi. Sivasspor temposuz oyunun cezasını gol yiyerek ödedi.

Bir sıfır geriye düşen ev sahibinde Rıza hoca hamlelerini yaptı ve maçın başından itibaren neden oynatılmadığını kimsenin anlamadığı Kerem Atakan keskin ve Kanota’yi oyana sürdü.  İki değişiklik ile skoru koruma isteğindeki Altay’ı kendi yarı alanına itse de ceza sahasına giremedi. 75’ten sonra Rıza hoca tüm riskleri alarak orta sahayı boşaltma pahasına Ulvestad’ı oyundan alarak Yatabare’yi sahaya sürdü. Bu değişikliklerden üç dakika sonra Kayode ile beraberlik golü geldi. Sonrasında iki takımda üç puanın telaşına düştü. Orta sahalırın çabuk geçildiği son on beş dakikada Altay Rayan ile iki etkili pozisyon buldu ancak şans Sivasspor’un yanında idi. Maçın kaderini 90 artıda Sivasspor’un golcüsü Yatabere belirleyerek altın değerinde üç puanı hanemize yazdı.

Alınan bu üç puanla Sivasspor düşme korkusu yaşamayacak puan sayısına olaşmış oldu. Ancak kötü futbol, formsuz oyuncular yine 90 dakika tribünlere gelen bir avuç taraftara saç baş yoldurdu. Karşılaşmada kimi beğendiniz deseniz. Rakibin 41 yaşındaki stoperi İbrahim Öztürk ismini maçı izleyen herkes rahatlıkla ifade eder. Bir dönem Kırmızı beyazlı formayı da giyen İbrahim 41 kere maşallah dedirtti. Yatabare girene kadar Sivasspor ataklarını tek başına kalesinden uzak tuttu. 36 yaşındaki Yatabare ile birlikte maçın adamı oldu.

ETİKETLER:
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
18 Haziran 2023 09:40
3 Haziran 2023 15:14
9 Nisan 2023 17:34
26 Şubat 2023 09:53
4 Şubat 2023 19:51
30 Ocak 2023 06:35
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.