Dolar 32,3341
Euro 35,0774
Altın 2.308,07
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 15°C
Yağmurlu
Sivas
15°C
Yağmurlu
Cum 20°C
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 22°C

Malatya’nın Kaysısı

29 Nisan 2021 15:45
299
A+
A-

Malatyaspor komşu mentin takımı, tıpkı Kayserispor gibi. Ben Sivaslı bir spor adamı olarak Kayseri ve Malatyaspor’un düşmesinden ise, Başakşehir’in, Kasımpaşa’nın, hatta ve hatta Denizli ve Gençlerbirliği’nin düşmesini isterim. Ancak Futbol denen bu güzel oyunda yarışmanın birde kaybedeni olsun isterim, tıpkı kazanını olduğu gibi. Beceriksiz Federasyon bu sezon bunu elimizden aldı. Pandemiyi bahane ederek geçtiğimiz sezon ligin bitiminde küme düşen Kayseri, Malatya ve Ankaragücünü tekrar lige getirdi. Bunun sonucu olarak ligde takım sayısı arttı. Gelirler bölündü, ligin boyu uzadı haliyle her takıma hepimize olumsuz yansıdı. Ligin kalitesi düştü. Ben buna toptan karşıydım, halen karşıyım. Yani bizim bu akşam oynadığımız Malatyaspor maçı angaryadan bir maç oldu benim gözümde.

Bir tarafta 14 haftadır yenilmeyerek ligin en uzun yenilmezlik süresini elinde bulunduran vede 2021 yılı boyunca kendi sahasında bilgği bükülmeyen Avrupa hedefinin peşinde bir Sivasspor. Diğer taarfta ise aslında küme düşmüş bir Malatya… Karşılaşma futbolcular ve camia açısından işte bu pisikolojide başladı. Komşumuzda olsa bizim hem yenilmezlik serisinİ sürdürme hemde Avrupa hedefinde iddiamızı devam ettirme adına Malatya’nın durumuna bakmadan Ramazan kompostosu niyetine Malatyayı kayısı görmemiz, kaynatıp suyunu içmemiz gerikiyordu. Bunun bilincinde olan Futbolcular Denizli maçının aksine daha istekli başladı. İlk yarı süresince üstün olan pozisyon bulan ve rakip kaleyi tehdit eden taraf Sivasspor oldu.

İyi oyuna rağmen yine sistemde aksamalar gözlemledik. Sebep? Sebep çok net ve gün gibi ortada. Mustafa Yatabare yoksa Sivasspor da sistem kusursuz çalışmıyor. Bizim takım hedef santraforla oynamaya alışmış bir hücum planı ile oynuyor. Yatabere’nin yokluğunda budurum Kayode ile mümkün olmuyor. Kayode rakip stoperlerin yerini oynatamıyor, onları sırtına alıp mücadele edemiyor, duvar olamıyor…

Yataberinin yokluğunda insiyatif almak Gradel ve Erdoğan’a kalıyor. Geçtiğimiz yazıda yazmıştım birkez daha yineliyorum. Son üç maçın en etkili adamı Erdoğan Yeşilyurt. Bu karşılaşmada oyunun yönünü çok ustaca değiştiren Faysal Fajr’ıda çok beğendim… Sivasspor bu maçta rakip yarı sahada pas yapma rekoru kırdı. Oyunun büyük bölümünü Malatyaspor yarı alanında oynadı. Malatyaspor ise maç süresince bir puana razı gibiydi. Kendi birinci bölgesini kalabalık savunup ilerde Tetteh’nin gücünden, Fofana’nın hızından faydalanarak kontra atakla gol bulmaya çalıştı.

Rıza hoca her maç olduğu gibi ilk hamleyi yapmasını yine rakibinden bekledi. İrfan Buz Umut Bulut’u oyundan çıkarıp Mustafayı aldıktan sonra Rıza hoca kazanmak için radikal bir hamle yaptı. Ahmet Oguz’u oyundan alarak Boyd’u sahaya sürdü. Bu değişiklikle Erdoğan sağ bek pozisyonuna geçti. Kanatlardan hızlı hücumdu yeni sıtrateji ancak 80 dadika buda gol için yetmedi. 80. dakikada Çalımbay elindeki son silahları kullanmaya karar verdi. Defanseif ortasa olan Glaudemir’in yerine hücum ortasahısı Felix’i Kayode’nin yerinede hedef santrafor olarak Koneyi oyuna aldı….

Rıza hocanın bu hamlesi yine tuttu. 88’de Felİx Sivasspor’u bir sıfır öne geçirdi. Maç başından itibaren gelmesi gereken gol geç oldu ama güç olmadan geldi. Sivasspor Malatya’nın kayısısından komposto yaptı. Yenilmezlik serisini 15 maç’a çıkarken haneye üç puan daha yazarak Beşincilik hedefini kaybetmemiş oldu. Malatyaspor ise Biraz daha düşme korkusunu hissetti….

ETİKETLER:
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
18 Haziran 2023 09:40
3 Haziran 2023 15:14
9 Nisan 2023 17:34
26 Şubat 2023 09:53
4 Şubat 2023 19:51
30 Ocak 2023 06:35
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.