Dolar 32,4764
Euro 34,8041
Altın 2.478,29
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 23°C
Az Bulutlu
Sivas
23°C
Az Bulutlu
Cum 24°C
Cts 20°C
Paz 22°C
Pts 22°C

Şartlar Eşit Değil

20 Nisan 2021 22:45 | Son Güncellenme: 25 Nisan 2021 14:41
246
A+
A-

Bir kere, bir kere eşit şartlarda oynayalım ne olur ya, bir kere… Zaten lige başlarken eşitsizlikler içinde başlıyoruz. Havuzdan yıllar öncesi Şampiyonluklara dayanarak bizim üç katımız, beş katımız para vererek başlatıyorsunuz İstanbul’un üç büyütülmüş takımını. En azından sahadaki 90 dakikayı eşit şartlarda oynayalım ama yok. Hakemi, varı, avarı hepsi arkasına geçiyor. Böyle olunca inanmak, mücadele etmek bir yere kadar taşıyor sizi en fazla bir puan alabiliyorsunuz…

Sivasspor’ un Beşiktaş maçı da aynen böyle oldu işte. Karşılaşma öncesinde bizin görülecek bir hesabımız, gidilecek bir hedefimiz vardı. Devrenin ilk yarısında İstanbul’da oyanan müsabakada varın çizdiği 180 derecelik taç çizgisinin ve Kaptan Hakan’a gösterilen kırmızı kartın hesabını görmemiz ve Avrupaya giden yol içinde üç puan almamız gerekiyordu. Beşiktaş cephesi ise malum ligin lideri uzun süredir zirvedeler ve ligin iyi futbol oynayan takımı onlarında şampiyonluk için puan hedefi vardı.

Bıraksalar iki takımda süper lige yakışan bir futbol ayanacak ve kazan Sivasspor olacaktı. Nasıl mı bu kadar emin olarak yazıyorum? Şunun için; Hakem Fırat Aynunus ve vardakiler adil olsaydı, maçın 21. dakikakasında Vida’nın eli ile müdahalesine penaltı ve sarı kart kararı verilmesi gerekiyordu. Sonra Sarı kartı olan Welinton’un Kayodeye attığı dirseği sarı kartla cezalandırsa Beşiktaş on kişi kalacaktı. Maçın son bölümünde Vida’nın Erdoğan’a yaptığı hareket sonrası gördüğü kart penaltı verilse ikinci sarı karttan kırmızı olacaktı. Şimdi düşünün 21. dakikada Sivasspor penaltıdan bir sıfır öne geçse, sonrasında ikinci yarıda Beşiktaş iki eksik kalsa idi maç nasıl biterdi? Yani Hakemler olması gerektiği gibi birazcık adil, birazcık vicdani olsalardı… Ama süpriz mi asla….

Sahadaki oynan oyuna gelince; Rakibin Hocası Sergen Yalçın maç öncesinde Türkiye’nin en zor deplasmanına geldik demişti. 99 dakika oynan oyun bu açıklamanın hakkını verdi. Her iki takımda çok yakın, çok temaslı oynadı. Alanları çok iyi daralttı. Ama bu değimi en iyi Sivasspor yaptı. Beşiktaş caza sahasında topla buluşamadı. Uzaktan atılan bir ki şutu saymazsak Beşiktaş’a pozisyon vermedik. Sezonun başından itibaren ligin en etkili üçlüsü olan Abubakar, Gezzal ve Larin üçlüsüne top göstermedik Sergen hoca üçünüde oyundan almlak zorunda kaldı.

Sivasspor ilk yarının başında Erdoğan sonunda Gradelle iki önemli pozisyondan yararlanamadı. İkinci yarıda ise Camarın kafası kaleyi tutsa oyunun şekli değişecekti. Maçın başından sonunada kadar sahadaki en etkili oyuncu tartışmasız Erdoğan Yeşilyurttu Kocaman bir tebriği hak etti.

Oynanan oyunun hakkı olarak birer puan iyi gibi gözüke bilir ama herkese, herşeye rağmen üç puana yakın olan takım Sivasspordu. Sivasspor belki atamadı ama ortaya koyduğu oyunla ne kadar formda, ne kadar ektili olduğunu bir kez daha dosta düşmana gösterdi. Avrupaya giden yolda hanesine bir puan daha yazdırırken yenilmezlik serisini 13 maça çıkardı. Boravo beyler tebrikler… Böyle oyanayın Sivaslı tabiri ile canımızı yiyin. Hepinize kocaman alkışlar….

ETİKETLER:
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
18 Haziran 2023 09:40
3 Haziran 2023 15:14
9 Nisan 2023 17:34
26 Şubat 2023 09:53
4 Şubat 2023 19:51
30 Ocak 2023 06:35
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.