Dolar 32,5160
Euro 34,8277
Altın 2.427,02
BİST 9.691,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 28°C
Az Bulutlu
Sivas
28°C
Az Bulutlu
Per 25°C
Cum 26°C
Cts 24°C
Paz 25°C

Şükür

22 Eylül 2021 08:19
196
A+
A-

Biz alışkın değiliz böyle haftalarca üç puan hasreti çekmeye, son dakikalarda yıkılmaya. Sivasspor’un yazılımında yok böyle bir lig başlangıcı. Biz üçüncü ligin çamurlu toprak sahalarında debelenirken dahi her sezona Şampiyonluk parolası ile başlardık. Sonra sonrası mağlum, şampiyonluklar, finaller, zirveler zirveler… Bizi böyle alıştırdığnız için ilk beş hafta bize kabus oldu. Ama şükür sonunda istediğimiz üç puanı Malatya deplasmanından çıkarmayı başardık.

Avrupa müsabakalarının arasına sıkışmış bir şekilde başladık lige. Konya maçı öyleydi ve ne yazık ki en azından bir puan 89. dadikada elimizden uçup gitti hemde kendi hatamızla. Sonra Trabzon gibi zor bir deplasmana eksik üstüne eksikle çıktık, üstelik üç gün sonra zorlu Kopenhag maçı vardı. Sonra tamam artık buraya kadar, Avrupa maçları bitti lige döndük, kazanma zamanı diye çıktık kendi sahamızda Göztepe karşısına. O maçta iyide oynadık, Gollerde bulduk lakin son bölüm bizim için yine sürpz oldu, gitti iki puan. Mili maç arası ilaç olacak diye bekledik, aslında olduda ara dönüşü Fenerbahçeden deplasmanda puan aldık. Antep maçında galip gelmeliydik, maçın normal süresi olan 90 dadikada üç puan elimizdeydi 90 artıda ikisini kaybettik.

Malatya deplesmanına işte böylekötü bir tablo sonucu demoralize bir şekilde gitti yiğidolar. Komşu Malatyaspor ise son iki maçını kaybetmiş oda çıkış arıyordu. İlk düdükten itibaren her iki takımda üç puanı düşünerek, düşleyerek, hayal ederek oynadı. Rıza hoca Antep maçından farklı olarak Cofi’nin yerine Yorge Felix, Yatabare’nin yerinede kart cezasını tamamlayan Kayodeye şans verdi. Sezonun başından itibaren istenileni veremeyen Gradel sahadaydı ama bizim Henrıqeu’nin kanadı kullanacağımız aşikardı. Öylede oldu 10. dakikada Herıqeu ile ektili geldik ilk tehlikeyi biz yarattık. 28 de birkez daha aynı kanattan zorladık rakip kaleyi. 30 dan sonra maç yakan topa döndü, orta sahalar çabuk geçildi top bir o kale önüne bir bu kale önüne taşındı. Bu hızlı oyunda 38. dakikada bu defa Kayode ile hızlı çıktık ama top direkte patladı. İlk yarı pozisyon üstünlüğümüz vardı ama gol gelmedi.

Karşılaşmanın ikinci yarısı yine iki takımında golü düşünen oyunu ile başladı. Bu defa Malatya atağında Adem’in şutu bizim drirekte patladı. Bu tehlikeyi atlatan Rıza hoca ilk defe 60. dakikayı beklemeden oyuna müdahale etti. Ne olursa olsun üç puanı hedeflediği için Savunmadan Ahmet Oğuz’u çıkardı ve yerine daha ofansif bir isim olan Erdoğan’ı hücumcu bek olarak sahaya sürdü. 55 dakika etkisiz kalan Felix’in yerine son dakika transferi Ulvestad’ı oyuna aldı. Bu hamlelerden sonra oyun biraz daha ortasaha mücadelesine döndü.

Erdoğan’ın geriden çıkışları ile etkili olan Sivasspor o çıkışlardan birinde kazandığı köşe vuruşu sonrası Faysal’ın ortasına tam zamanla ile kafa vuran Gutas Malatya filelerini havalandırarak Sivasspor’u öne geçirdi.. Gutas’ın golünden sonra Sivasspor ilk beş haftanın verdiği baskı ile bir ara yine panikledi, saçmaladı, dağıldı, üst üste pozisyonlar verdi ama bu defa golü yemeden toparlanmasını bildi.

Karşılaşmanın 80. dakikasından sonra Rıza hoca oyuna aldığı Yatabare ve Gradel ile topu rakip sahada tutmayı denedi. İkinci golü atmakzan ziyade skoru korumayı hedefleyen kırmızı beyazlı ekip son düdüğe kadar bunu başrıdı ve ilk kez üç puanla tanıştı. Üç gün önce olması gereken galibiyet geçikmelide olsa sonunda geldi. Bitiş düdüğü ile oyuncular ve teknik heyet ne hisseti tam bilinmez ama ekranları başındaki tüm Sivaslılar çok şükür demiştir diye düşünüyorum.

Geçte olsa bu galibiyetin Sivasspor’a iyi geleceğinden eminim. Hafta sonu itibari ile Sivasspor’un fabrika ayarlarına dönmesi en büyük azrumuz …

ETİKETLER:
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
23 Nisan 2024 09:11
18 Haziran 2023 09:40
3 Haziran 2023 15:14
9 Nisan 2023 17:34
26 Şubat 2023 09:53
4 Şubat 2023 19:51
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.