Dolar 32,3411
Euro 35,0201
Altın 2.321,80
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 15°C
Hafif Yağmurlu
Sivas
15°C
Hafif Yağmurlu
Cum 20°C
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 23°C

“Yarım” Sivasspor’la ancak bu kadar!

15 Ocak 2022 18:02
164
A+
A-

Öyle bir maç oynandı,öyle bir sonuç alındı ki,sevinende yok,üzülende..

Sivasspor-Trabzon maçından önce Trabzon Teknik direktörü Abdullah Avcı’nın eline kağıdı kalemi verseniz ve desenizki “Hocam Sivasspor’da sahada görmek istemediğiniz,yada en çok çekindiğiniz 3 futbolcu ismini yazın” deseniz,Abdullah hoca eminim Maks,Faycal ve Goutas’ı yazardı. Evet,Sivasspor bu üç kilit ismin yanı sıra,Hakan Arslan, Felix ve Fredrik’ten yoksun olarak sahaya çıktı.

Karşısında ise son derece moralli ve zirvede tek başına olmanın rahatlığı içerisindeki Trabzonspor var. Üstelik bu Trabzonspor, Sivasspor’un aksine sahaya ikide önemli takviye yaparak çıktı.Bilindiği gibi Edin Visca ve Yusuf Erdoğan’ı renklerine bağlayan Trabzon,bu iki futbolcuyuda Sivasspor’a karşı oynattı. Aslında Trabzonspor 3-4 gün önce transfer yapıp,sonra onları önemli bir maçta oynatarak,başta Sivasspor olmak üzere diğer takımlara “Transfer böyle yapılır” mesajı verdi. Öyle ya,özellikle ara transferde alınan futbolcuların çoğunda ya maç eksiği oluyor,yada sakat!

1-1 biten Sivasspor-Trabzonspor maçının geneline bakıldığında en fazla dikkat çeken,rakip Trabzon’un genellikle sol kanattan gelip tehlikeli olmasıydı. Yani Erdoğan ve Ahmet’in olduğu kanat.Nitekim attıkları golde yine sol kanattan geldi. Daha önceki maçlardan sonrada zaman zaman dile getirmiştik,yine bu maç Sivasspor’da “bir dakika bile bekletilmeyecek” futbolcuların kimler olduğu net şekilde göründü.

1-2 Takımdaki iki genç isim,Kerem Atakan ve Özkan Yiğiter için ayrı bir parantez açmak gerekir. Sürekli üzerine koyan ve genç yaşına rağmen oyun inisiyatifini eline alarak,atakları yönlendiren Kerem Atakan ve Trabzon karşısına mecburiyetten çıkan genç Özkan Yiğiter’i kutluyorum.

Soğuk havada üstelikte 3-4 önemli eksikle çıkılan böylesine önemli bir maçtan yenilmeden çıkmakta önemliydi.

Bu bir puanın tek başına fazla önemi yok gibi görünüyor ama geçen hafta Konya deplasmanından alınan 3 puandan sonra bu bir puanın önemi daha arttı.

Sonuç olarak şunu açıkca söylemek gerekir.

Süper ligin lideri,üstelikte bilmem kaç haftadır yenilmeyen bir takıma karşı bu kadar çok eksikle çıkıp yenilmemek önemli.

Artık 3 puan İzmir’e kaldı….

ETİKETLER:
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.