Dolar 32,2315
Euro 35,1150
Altın 2.271,22
BİST 8.814,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 19°C
Az Bulutlu
Sivas
19°C
Az Bulutlu
Per 16°C
Cum 18°C
Cts 20°C
Paz 21°C

Yazık oldu

6 Mart 2022 18:41
168
A+
A-

Son haftaların en iyi oyunu oyna kazanmak için her şeyi yap Hakemin icat ettiği bir faul sonrasında yenilen golle üç puanı kaybet. Antalya maçının özeti işte bu.

Karşılaşma öncesinde Kupa yorgunu iki takım, kaptanlarının ismi Hakan olan iki takım, Geçiş oyunu oynayan iki takım, düşme potasının uzağını hedefleyen iki takım. Antayaspor Sivasspor maçı işte böylesine bir birine benzeyen iki takımın mücadelesi olacaktı. Benzemeyen tarafları ise birinin çıkışta diğerinin duraklama evresinde olmasıydı. Sivasspor son altı maçın sadece birini kazanmış, birinde berabere kalmış, dördünü kaybetmiş, son üç deplesmandan ise puan çıkaramamış bir takım konumundaydı. Ev sahibi Antayspor son altı maçtan iki galibiyet, üç beraberlik almış sadece bir kez yenilmiş ve kendi sahasında ki son üç maçı üç puanla kapatmış bir takımdı.

İstatistiklerin gösterdiği gibi Antalyaspor karşılaşmaya hızlı ve istekli başladı. Tribünlerin desteği onları biraz daha gayrete getirmiş gibiydi. 15 dakika sonra Sivasspor oyunu dengeledi, hatta üstünlüğü ele aldı. Rakip kaleye daha etkili gidin taraf konuk Sivasspordu. Taki karşılaşmanın hakemi Cüneyt Çakır’ın ilk yarı biterken icat ettiği faul kararına kadar. Hatalı serbest vuruşu hatasız bir şekilde kullanan Fernando ev sahibini öne geçiren golü attı.

İkinci yarı istekli, etkili, tempolu oynayan taraf Sivasspor, oyunun temposunu düşüren, savunmada kalan Antalya spordu. Rıza hoca beraberlik golünü bulmak için 60. dakikadan itibaren tüm riskleri aldı. Ön libero Cofi’nin yerine daha hücum yönü yüksek olan Felix’i, Sağbek Ahmet’in yerine kenar oyuncusu Erdoğan’ı, Henrıque’nin yerine Kayode’yi sahaya sürdü. Sivasspor topa daha çok hükmetti. Tüm istatistiklerde rakibini ezdi. Toplama oynamada yüzde 56’ya 44, şut atmada 11’e 6, rakip cezasahasında topla buluşmada 18’e 10, kornerlerde 6’ya 3, serbest vuruşlarda 15’e 2, isabetli paslarda 392’ye 305 ile üstünlük kurarak 0.93 lük gol beklentisi oluşturdu. Ancak gol bir türlü geldi.

İstatistiklerde Sivasspor’un geride kaldı tek nokta skor bortta yazan bir sıfırlık gol üstünlüğü oldu. Sivassporda herkes elinden geleni yaptı desek yeridir. Sivasspor adına beklentinin altında kalan tek isim Gradel oldu. Gradel özellikle ikinci yarıda aldığı tüm topları kaybetti, bir türlü isabetli pas aktarımı yapamadı.

Maçın skorunu tayin edense Hakemin hatalı kararı oldu. Bu kayıpla Sivasspor rakibi Antalya’nın da puan cetvelinde altına düşerek düşme potasının tehlikesini biraz daha hissetmeye başladı…

ETİKETLER:
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
18 Haziran 2023 09:40
3 Haziran 2023 15:14
9 Nisan 2023 17:34
26 Şubat 2023 09:53
4 Şubat 2023 19:51
30 Ocak 2023 06:35
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.