Dolar 32,3319
Euro 35,1199
Altın 2.301,65
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 15°C
Yağmurlu
Sivas
15°C
Yağmurlu
Cum 20°C
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 22°C

Alt yapı daha da önem kazandı

3 Temmuz 2022 20:43
133
A+
A-

Futbolda alt yapının önemi anlatmakla bitmez. Ülkemizde yıllardır alt yapı önemi hakkında vurgular yapılır ama bir türlü yapılması gereken alt yapı çalışmaları yapılamaz. Alt yapı çalışmalarının yapılamaması veyahut da ötelenmesi öncelikli kulüplerimizin kısa vadeli başarı peşinde koşmalarını bağlayabiliriz.

Futbolda başarının bir yolu da alt yapının güçlü ve sağlam olmasından geçer. Kulüplerimiz olur olmaz şekilde transferlere harcadıkları paraların çok az bir bölümünü alt yapılarına harcamış olsalar karşılığını fazlası ile alacaklarını söyleyebiliriz.

Avrupa’nın futbolda önde gelen ülkelerinde sınırsız yabancı oyuncu oynatma hakkına sahip olmalarına rağmen ve de ekonomik güçlerinin oldukça büyük olmasına karşın alt yapının oynattıkları oyuncu sayısı bizde oldukça fazla. Alt yapıdan kısa vadede başarı beklemek hayalcilik olur. Öncelikle alt yapıya gereken zaman ve sabrı vermemiz, bununla birlikte alt yapının kalıcı ve verimli olabilmesi adına gerekli bütçeleri oluşturmamız gerekir. Bu noktada ülkemiz futbol takımlarının önemli eksikleri olduğunu hepimiz yakinen bilmekteyiz. Birçok Süper Lig Kulübümüzün ekonomik sıkıntı çektiği şu günlerde çözüm noktasını alt yapı çalışmaları olduğunu söyleyebilirim. Alt yapı çalışmaları ve alt yapıdan çıkan futbolcuların profesyonel takımlarda yer bulabilmeleri için Futbol Federasyonumuzun da bazı radikal kararlara imza atması gerekir. Ülkemizde bazı çalışmalar zorunluluk gerektirmeyince sekteye uğradığını hep birlikte görmekteyiz. Alt yapı noktasında ülkemizde örnek bir Kulüp olan Altınorduspor’un başarısını hepimiz yakinen şahit olmaktayız. Ama ne yazık ki diğer takımlarımız bu noktada Altınordu Kulübü kadar cesaretli kararlar alamamaktalar.

Biz kendi açımızdan alt yapı çalışmalarına bakacak olur isek 2017-2018 sezonunda başlatılan alt yapı hamlemiz bugün itibari ile meyvelerini vermeye başlayacak. Yazımın başında belirttiğim gibi alt yapıda sabır birinci önceliktir. Bunun ne kadar önemli olduğunu da bugün daha iyi idrak edebiliyoruz. Sivasspor’umuzun alt yapı takımlarında oynayan birçok genç futbolcusunu ülkemiz milli takımlarında oynuyor olması kesinlikle tesadüf değildir. Bu futbolcularımızın milli takımlarda yer alması Sivasspor’umuzun alt yapı hamlesinin doğru yapıldığının en önemli göstergesidir. Alt yapı takımlarının yakaladıkları başarıları şahsım olarak çok fazla önemsemiyorum. Benim adıma alt yapının en önemli başarısı profesyonel takıma ne kadar oyuncu verebildiğidir. Sivasspor’umuzun Süper Lig’de mücadele ettiği yıllara baktığımızda alt yapı başarımızı bu sezon tavan yaptığını hep birlikte görmekteyiz. Alt yapıdan 12 futbolcunun A takımına katılıyor olması ilimiz ve bölgemiz futbolu adına önemli bir kazanç olarak görüyorum. Bu futbolcularımız için Rıza Çalımbay’ın Sivasspor’un başında teknik direktör olması oldukça önemli bir artı olduğunu belirtmek gerekir. Alt yapıdan A takıma giden bazı futbolcularımızın bu sezon Sivasspor forması ile şans bulacağını tahmin ediyorum. Unutmadan Sivasspor alt yapısında çalışan bütün antrenörlerimizin de görünmez kahramanlar olduğunu belirtiyor, başarılar diliyorum.

ETİKETLER:
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
17 Temmuz 2023 09:39
18 Haziran 2023 10:37
3 Haziran 2023 15:13
22 Mayıs 2023 07:16
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.