Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 27°C
Hafif Yağmurlu
Sivas
27°C
Hafif Yağmurlu
Paz 26°C
Pts 24°C
Sal 22°C
Çar 20°C

Sivas’tan çıkış yok

23 Nisan 2024 09:12
7
A+
A-

Sivasspor bu sezon kendisi sahasında 4 büyüklerin hiçbirine yenilmedi. İç sahada daha önce oynadığı Trabzonspor, Galatasaray ve Beşiktaş maçlarında mağlup olmayan Sivasspor Fenerbahçe karşılaşmasında da sahasından mağlup ayrılmadı. Alınan sonuçlardan bu anlamda sezona damga vurmuş olduk.

Bu haftanın son maçı olan ve şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren bir karşılaşma olması nedeniyle Fenerbahçe ile oynadığımız karşılaşmada dikkatler Sivas’a çevrilmişti. Zirveden sadece 2 puan geride olan Fenerbahçe Sivasspor karşısında kaybedeceği puanlar olursa şampiyonluk hedefinden iyice uzaklaşmış olacaktı. Öyle de oldu. Zirveden 2 puan uzakta olan Fenerbahçe kaybettiği puanlarla fark 4 puan oldu. Fenerbahçe kaybettiği bu puanlarla kalan 5 haftada şampiyonluk yarışında çok önemli bir yara aldığını altını çizmek gerekir.

Fenerbahçe konusu tabii ki bizi çok fazla ilgilendirmeyen bir konu, Biz kendi işimize baktığımızda aldığımız bu bir puanın ne kadar önem arz ettiğini söylemeliyiz. 44 olan puanımızı bu hafta itibariyle 45’e yükselterek kalan 5 maçta alabileceğimiz azami puanla 50 puanın üzerinde bir yerde ligi tamamlayacağız. Bu karşılaşmada Sivasspor adına önemli bir artı da Fenerbahçe gibi ligin en güçlü takımlarından biri karşısında iki kez yenik duruma düşmesine rağmen karşılaşmayı çevirerek iki gol bulması ve de karşılaşmaya ortak olması çok önemli bir başarıdır.

Ayrıca Koita’nın Sivasspor’un ilk golünü atmasına da çok sevindiğimi belirtmek istiyorum. Ben geçtiğimiz hafta programlarda özellikle Koita’nın Fenerbahçe karşılaşmasında gol atacağını belirtmiştim. Çünkü Koita 4 haftadır devamlı formunu yükselten üst düzey futbol oynayan oyuncu konumunda idi. Yani oynamaya çalışan istekli arzulu bir tablo çizen oyuncunun başarılı olduğunu da görmüş oluyoruz. Futbolda en önemli unsur çok çalışmak ve çok istemek olduğunu da görmüş olduk. İnşallah kalan haftalarda Koita yine beklediğimiz performansı görürüz.

Karşılaşma sonrasında Sivasspor teknik direktörü Bülent Uygun Özellikle sosyal medyadan paylaşılan mesajlara büyük tepki gösterdi. Tabii bu tepkisinde de sonuna kadar haklı. Çünkü sosyal medyadan isimsiz kahramanlar çıkıp her konuda fikir beyan edebiliyor Bu konuda bir yaptırımın olmaması tüm alanlarda bilgi kirliliğine ve iftiralara sebep oluyor. Sivasspor Süper Lig’e çıkmazdan önce de tarihi boyunca hiçbir takımın arka bahçe veya başka bir şey olmamıştır. Sadece işini yapmıştır. Şampiyon olanlar olmuş küme düşenler düşmüştür. Tabii ki kazandığımız maçlar kadar kaybettiğimiz maçlar da olmuştur. Ama bu sonuçlar sadece rakibin iyi futbolu veya bizim kötü performansımızdan kaynaklanmıştır. Bunların altında bir şey aramak gerçekten Türk futbolunun en büyük yarasıdır. Bu noktada bilgi kirliliklerini oluşturmadan yolumuza devam etmeliyiz.

Bir önemli konu da Türkiye’de sadece iki takım yok. Türkiye Ligi’nde 20 takım mücadele etmekte şampiyonluk hedefi olanlar var, Avrupa Hedef olanlar var kümede kalmak için mücadele veren takımlar var. Bu takımların tüm çabalarının ve mücadelelerinin kutsal olduğunu hepsine saygı duyulması gerektiğini belirtmek isterim.

Sivasspor’lu futbolcuları yürekten kutluyorum, yüzünün akıyla bu karşılaşmadan çıktıkları için.

ETİKETLER:
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
27 Nisan 2024 18:06
17 Temmuz 2023 09:39
18 Haziran 2023 10:37
3 Haziran 2023 15:13
22 Mayıs 2023 07:16
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.