Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 27°C
Hafif Yağmurlu
Sivas
27°C
Hafif Yağmurlu
Paz 25°C
Pts 25°C
Sal 22°C
Çar 18°C

Servetli Sivasspor

17 Temmuz 2023 09:39
76
A+
A-

Sivasspor’un yeni teknik patronu Servet Çetin sezon öncesi ilk çalışmalarını Sivas’ta kendi tesislerinde tamamladı. Pazartesi itibariyle ikinci etap kamp çalışmalarını Erzurum’da  sürdürecek olan Sivasspor’da tüm gözler gerçekleşecek transferleri çevrilmiş durumda.

Sivas’ta yapılan kamp çalışmasının son gününde İstanbulspor ile yapılan hazırlık karşılaşması yeni sezonda Servet hoca’nın nasıl bir oyun düzeni ile oynayacağı konusunda bizlere küçük de olsa bir tüyo verdiğini belirtebilirim. Süper Lig ekiplerinden İstanbulspor karşısında oynadığı hazırlık karşılaşmasında 90 dakika boyunca oyuna hakim olan ve önemli pozisyonlar yakalayan taraf Sivasspor oldu. Bu pozisyonların 3 tanesini gole çevirebildi. Emrah Başsan Clinton N’ci ve genç Eren Kaya’dan gelen gollerle hazırlık maçını 3-0 kazanmış oldu. Bu tür hazırlık karşılaşmalarının Tabii ki sonucu çok fazla önem arz etmemekte, Çünkü oynanan futbol ve futbolcuların gösterdiği performanslar daha fazla önem arz etmekte. Bu açıdan baktığımızda Sivasspor’un birinci kamp döneminin iyi geçtiğini söyleyebiliriz. Genç oyunculara, özellikle Servet hocanın şans vermesi ve onlar üzerinde özenle durması bizleri sevindiren bir durum oldu.

Servet hoca’nın oyun sistemine baktığımızda geçen sezona oranla oyunu daha dar alanda oynatmaya çalışan bir görüntü vermesinin yanı sıra savunma oyuncularının oyuna daha fazla katkı vermesi adına önemli çalışmalar yaptığını gözlemledik. Tabii ligde tüm maçlarda böyle oynama şansınız olmayabilir, çünkü İstanbulspor takımı oyunu tamamen geride kabul etti. Buna rağmen verilen görüntü ve İntiba Sivasspor’un bu şekilde bir oyun planı içerisinde görüntü vereceğini sinyalleri oldu.

Lakin  yine en önemli unsurun Sivasspor’un takıma kazandıracağı yeni transferler olduğunun da altını çizmek gerekir. Emrah Başsan haricinde yeni bir transferin takıma katılmamış olması bizim adımıza büyük bir eksiklik diyebilirim. Çünkü hazırlık karşılaşmasına baktığımızda özellikle forvet hattında oynayacak oyuncumuzun neredeyse hiç olmaması bizim adımıza büyük eksiklik, yani sezon öncesi santrafor mevkiine acilen transferlerin yapılması gerekmekte. Bunun yanı sıra 6 numara pozisyonuna da yapılacak transferin Erzurum kampında mutlaka takımla birlikte olması gerektiğini düşünüyorum. Transferde bunlar yeterli mi diye soracak olursanız, Tabii ki yeterli değil stoper mevkiine de önemli oyuncuların bir an önce kazandırılması gerekir.

Yukarda belirtiğim 3 noktaya futbolcu alındıktan sonra diğer mevkiler için alternatif isimlerde takıma kazandırılabilir. Son anda Sivasspor’dan ayrılarak Antalyaspora imza atan Erdoğan Yeşilyurt’un ise Sivasspor adına önemli bir eksiklik olduğunu söylemek isterim. Umarım sezon içerisinde onu aramayız

Sivasspor’un yeni transferi Emrah Başsan Sivasspor’a önemli katkılar sağlayacağını belirtmek gerekir. özellikle son vuruşlarda gösterdiği başarılı grafik İç sahada oynayacağımız karşılaşmalarda bize çok fazla katkı sağlayacaktır. Bu sezon önemli katkılar beklediğim bir isimde Samu Sais olacaktır. Geçtiğimiz sezon İlimize ve Süper Lig’e alışmaya çalıştığını ama bu sezon daha iyi performans çizeceğini düşünüyorum.

ETİKETLER:
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
23 Nisan 2024 09:12
18 Haziran 2023 10:37
3 Haziran 2023 15:13
22 Mayıs 2023 07:16
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.