Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 26°C
Hafif Yağmurlu
Sivas
26°C
Hafif Yağmurlu
Pts 26°C
Sal 22°C
Çar 19°C
Per 17°C

Sivasspor’dan baklava tadında galibiyet

20 Ağustos 2023 21:40
82
A+
A-

Sivasspor Gaziantep’te bulduğu 3 golle 3 puan almasını bildi. Servet Çetin hoca’nın geçtiğimiz hafta Süper Lig’de Samsunspor karşısında ilk puanını almasının ardından ilk galibiyetini de ikinci hafta deplasman da Gaziantep karşısında almış oldu.

Gaziantep takımının yaşanan deprem hadisesi nedeniyle uzun süredir kendi sahasında maç yapmaması bu maça olan ilgiyi doğal olarak artırmıştı, bu ilgi ve sıcak havaya rağmen Sivassporlu futbolcular 90 dakika boyunca maçı kazanmak için ellerinden gelen tüm gayreti gösterdiler. Çok önemli bir 3 puan aldığımızın da altını çizmek isterim.

Karşılaşmaya değinecek olur isem; ilk hafta Samsunspor karşısında mücadele eden takımımızdan 2 oyuncu bu karşılaşmada ilk on bir de yoklardı. Bu oyuncularda kaptan Hakan ve Ahmet Musa idi. Geçtiğimiz maça baktığımızda Servet hoca’nın bu ikiliye bu karşılaşmada şans vermemesinin kesinlikle doğru olduğunun da belirtmek gerekir. Bu hafta Rodriguez ve Charasis takıma oldukça önemli katkılar sağlayarak sahada takımımızın tam kadro mücadele etmesini sağlamış oldular. Karşılaşmaya Gaziantep takımı biraz hızlı başladı ama akabinde Sivasspor kazandığı toplarda rakibini oldukça zorladı.Özellikle ileri uç elemanlarının topu ayağı oynamaları ve çabuk oynamaları nedeniyle rakibi bir hayli zorladıkları görüldü. Yine böylesine bir pozisyonda sağ taraftan geliştirilen atakta Alaaddin Okumuş’un nefis ortasına Samu Saız da aynı güzellikte bir vuruş yapınca karşılaşmanın 12. dakikasında takımımız 1-0 öne geçmiş oldu. Bulduğumuz bu golden sonra tabii ki ev sahibi takımın baskıları oluşturduğu kalemizde baskıları bayağı hissettik ama kalemizde çok net bir gol pozisyonu da vermedik. Maçın bu bölümünde ileri üç elemanlarımızın genelde topu ayağı ve çabuk oynayarak dikine gitmeleri nedeniyle oyunu çok fazla durduracak pozisyon bulamadık. Bu yüzden kaybettiğimiz toplarda sıkıntılar yaşadık. Karşılaşmanın ilk yarısı 1-0  bitecek derken  sahneye Caner Osman Paşa çıktı. İkinci golün tamamen Caner’e ait olduğunu belirtmem gerekir. Çünkü kazandığı topu dikine çabuk oynadı ve atağa devam ettirdi, topsuz koşu yaptı ve ceza alanında Emrah’ın ortasına kafayı vurarak ikinci golümüzü atmış oldu. Caner savunma oyuncusu olmasına rağmen forvet oyuncusu kıvamında bir gol atmış oldu, bu gol bizi daha da rahatlattı ve ilk yarı 2-0 Sivasspor’un üstünlüğü ile sonuçlanmış oldu.

Karşılaşmanın ikinci yarısında ev sahibi takım oldukça istekli ve baskılı oyuna başladı, biz bu noktada çok fazla tepki veremedik. Bazı yaptığımız hatalar da rakibe adeta gol için davetiye oldu. Bu pozisyonların bir tanesinde ne yazık ki kalemizde golü görerek ev sahibi takımı daha istekli ve arzulu futbol oynamaya sevk etmiş olduk. Akabinde de kalemizde çok önemli baskılar hissederek bir hayli zor anlar yaşadık. Tabii Gaziantep’te sıcak havanın etkisiyle oyuncuların performanslarında oldukça etkilendiğini gördük. Bu şartlarda oyuncuların olağanüstü performans göstermelerinde beklemek gerçekten güç bir durum.

Gaziantep takımı bulduğu golden sonra beraberlik golüne çok yaklaştılar direkten dönen topları oldu. Kalecimiz Ali Şaşal Vural’ın kurtardığı önemli pozisyonları da unutmayalım. Ev sahibi ekip karşılaşmanın ikinci yarısında 30. dakika büyük baskı oluşturdu ama beraberlik golünü bulamadı. Ardından karşılaşmanın 84. dakikasında güzel bir kontrol atakta N’Ci nin güzel asistinde yeni transfer Rodriguez takımı ve bizleri rahatlatan 3 golümüzü kaydetmiş oldu. Bu golle artık karşılaşmanın Sivasspor lehine sonuçlanmasın da ilan etmiş oldu. Çok önemli 3 tane gol attığımız bu karşılaşmadan 3 puan alarak ikinci haftayı 4 puanla kapamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Geçtiğimiz hafta bir konuya değinmiştim tekrar bu konuya da değinmek isterim. Sivasspor’un geçtiğimiz hafta belirttiğim konu deplasmanda daha iyi futbol oynayacağını oyun sistemimizin deplasmanına göre daha uygun olduğu şeklindeydi. Bugün alınan bu galibiyetle de bu noktada tahminlerimin doğru çıktığını görmemin mutluluğunu yaşamış oldum. Tebrikler Sivasspor Tebrikler Servet hoca diyorum.

ETİKETLER:
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
27 Nisan 2024 18:06
23 Nisan 2024 09:12
17 Temmuz 2023 09:39
18 Haziran 2023 10:37
3 Haziran 2023 15:13
22 Mayıs 2023 07:16
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.