Dolar 32,5945
Euro 34,7759
Altın 2.408,59
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 28°C
Az Bulutlu
Sivas
28°C
Az Bulutlu
Çar 29°C
Per 26°C
Cum 25°C
Cts 25°C

Bu sene de böyle olsun

3 Haziran 2023 15:13
87
A+
A-

Sıkıntılı geçirdiğimiz bu sezonun son 2 haftasına girerken ligde kalmanın mutluluğunu hep birlikte yaşamış olduk. Kümede kalma başarısı göstermiş olmak bizler adına çok önemli bir başarı gibi gözükmüyor. Çünkü Süper Ligde devamlı zirveye yakın yerlerde mücadele veren, oynadığı futbolla da Yiğidoları mutlu eden bir Sivasspor’dan sonra bu sezon ligde kalma yarışı içerisinde yer alan ve yer yer sıkıntılar yaşayan bir takım konumuna gelmiş olmamız tabii ki bizim adımıza çokta fazla hoş karşılanan bir durum olmadı.

Bu sezon başı itibariyle yaşanan sıkıntılar sezonun tamamına damgasını vurmuş oldu. Özellikle sezon başından beri tribünlerin boş olması Sivasspor’un Süper Lig’de yer aldığı tüm sezonlara göre en az seyirciye oynadığı bir yılı geride bıraktık. Tribünlerin boş olması noktasında takımın da iç sahadaki maç konsantrasyonu bir hayli düşmüş oldu. Seyirci ile bütünleşip aldığımız maçlar oldukça fazla olmasına rağmen bu sezon böyle bir maç hiç yaşamadık. Belki de iç sahada alacağımız 2 galibiyet şu son haftalar da yaşadığımız sıkıntıları yaşamamamıza neden olacaktı.  Ama olmadı!

Bu noktada olmamızın bir diğer sebebi de şu olabilir. Gerek yönetim anlamında gerekse teknik heyet ve futbolcular anlamında Lig maçlarına gösterilen ilginin oldukça düşük olması diye düşünüyorum. Özellikle Rıza Hoca ve ekibinin Avrupa kupalarına yoğunluk vermesi, akabinde Türkiye Kupası’nda final hedeflemesi Sivasspor futbol takımını tamamen ligden uzaklaşarak hedeflerini değişmesine sebep olduğunu düşünüyorum. Bu noktada ligin bitimine iki hafta kala ligde kalmaya garantileyerek hep birlikte mutlu olduk, bu sezon genelinde takımımızda yer alan oyuncuların durumu ile ilgili de birkaç cümle söz edecek olur isek bu sezon birçok futbolcumuzun Sivasspor’a hiçbir katkı sunmadıklarını rahatlıkla söyleyebilirim.

Rıza Hoca’nın deyimiyle takımımızın yaş ortalamasının çok yüksek olması sebebi bunlardan bir tanesi olabilir. Farklı sebeplerde sıralayabiliriz. Ama ben bu görüşlere tamamen katılmıyorum çünkü geçen sezon Lig’i rahat bir noktada bitirmiş bir takım ve Ziraat Türkiye kupasını kazanmış bir takımımız vardı. Bu takımdan sadece birkaç oyuncunun ayrılması ve yerlerine farklı oyuncuların alınmasına rağmen neden bu kadar düşüş yaşandı? Bunları da anlamak mümkün değil!

Yani sonuç olarak bu sezonki Sivasspor’dan olağanüstü bir başarı beklemek mümkün değil ama küme düşme potasında yer almasını da anlaşılır bir yanı yoktu. Çok şükür Lig’de kalmayı garantileyerek rahat bir nefes almış olduk. Tabii bu ligde devam etmek şampiyon olmak gibi bir şey. Bunun kıymetini bizlerin çok iyi bildiğini eklemek isterim.

Artık önümüzde bir kongre süreci var! Sivasspor yönetiminde değişiklikler olabilir! Bunu hep birlikte gözlemleyeceğiz. Bazı açıklamalarla karşı karşıya kaldık. Gerek yönetim bazında gerekse teknik heyet açıklamalar yaptılar. Sosyal medya üzerinden birçok taraftarımız da bu konulara yorum yaparak katılım sağladılar. Ben bu açıklama ve yorumların tamamına saygı duyduğuma belirtmek istiyorum. Çünkü sıkıntılı bir sezon geçirdik. Sezon boyunca belki konuşulması gereken konular vardı, konuşulmadı. Bu konuşulmama sebebi de tamamen Sivasspor takımının zarar görmemesi adına idi. Bugün artık ligde kalmayı garantilediğimiz bir ortamdayız. Bu konuşmaların yapılmasının gayet doğal olduğunu düşünüyorum. Çünkü bunları konuşarak nerelerde yanlış yapıldığını hep birlikte spor kamuoyunun da görmesini sağlamış olacağız. Bu sezondan hepimizin önemli dersler çıkaracağını temenni ediyorum.

ETİKETLER:
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
23 Nisan 2024 09:12
17 Temmuz 2023 09:39
18 Haziran 2023 10:37
22 Mayıs 2023 07:16
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.