Dolar 32,5453
Euro 34,9629
Altın 2.424,97
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 25°C
Az Bulutlu
Sivas
25°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 21°C

EYT’li Sivasspor

15 Ocak 2023 12:18
120
A+
A-

Bu sezon başından beri oynadığımız futbol ve aldığımız sonuçlar bizleri kahretmeye devam ediyor Bir türlü istenilen oyunu oynayamamış olmamız, Tabii ki kötü sonuçları da beraberinde getiriyor. Artık yeter demekten başka çaremiz kalmadı.

Takımın Kayserispor karşısında oynadığı futbola baktığımızda Süper Lig’de tutunmak, Süper Lig’de iyi işler yapmak bir kenara 90 dakikayı normal şartlarda tamamlayacak halimiz bile yok. Süper Lig’e çıktığımız 2005 yılından bu yana baktığımızda belki de takım performans olarak en kötü performansı gösterdiğimiz bir yıl olduğunu söyleyebilirim. Bu söylemler alınan yenilgiden dolayı değil gösterdiğimiz performansla ilgili. Spor müsabakaların da yenmekte vardır, yenilmekte vardır. Yenersiniz veya yenilirsiniz ama böylesine kötü ve kişiliksiz bir futbol ortaya koyamazsınız. Bir maç düşünün 4 gol yiyorsunuz ve karşılaşmada takımda mücadele gösterdi diyebileceğimiz oyuncu kalecimiz Ali Şaşal.  Artık söylenecek bir söz yok bence, futbolcularımızın birçoğu yeni emeklilik yasasından faydalanmış bile.

Sezon başından beri Rıza Hoca’nın genelde yaptığı kadro tercihleri sıkıntı yaratmaya devam ediyor. Hep aynı oyuncularla devam etmesi hiç şans bulamayan bazı oyuncuları hiç düşünmemesi Sivasspor adına bir engel oluşturmakta. Takımda şans bulamayan diğer oyuncuların da Sivasspor’un oyuncusu olduğunu birilerinin ona hatırlatması gerekir diye düşünüyorum. Şayet bu oyuncular Sivasspor’da 5 dakika 10 dakika bile forma giyecek kadar yeterliliği yoksa o oyuncular neden takımda tutuluyor bunun da sorgulanması gerekir. Bir de oyuncu değişiklikleri konusunda yaşadığımız sıkıntılar var. Rıza hocanın devamlı 90 dakikada oyuncu değiştirmesi büyük tepkilere neden olmakta bu tepkilere de ben tamamen katılıyorum. Kayseri’de karşılaşma 4-1 olmuş maçın skorunun değişme şansı hiç kalmamış ve oyuna Uğur çiftçiye alıyoruz. Uğur Çiftçi bu saatten sonra Sivasspor’a ne kazandırabilir ki, bunlara anlam veremiyorum. Birde açıklanan transfer konusu var o zaman hiç kadroya almayalım, şayet aldı isek o zaman maça onunla başlayalım.

Bazı futbolcular kötü performans göstermesine rağmen ısrarla kadrodaki yerlerini korumaya devam ediyorlar. Bu oyuncuların vurdumduymaz tavırları devamlı göz ardı ediliyor. Çünkü kadroda alternatif oyuncumuzun az oluşu Rıza hocayı bu duruma mahkûm gibi gösteriyor. Sivasspor’da bulunan tüm oyuncular bu formayı rahatlıkla giyebilir. Şayet giyemiyorlarsa kadroda neden bekletiliyorlar anlamış değilim.

Umudumuzu tamamen transfer döneminin açılmasıyla birlikte eksik noktaları acilen transferinin giderilmesi noktasına çevirmiştik. Transferin başlamasına rağmen herhangi bir hareketliliğin olmaması da tabii ki taraftarlarımızı daha fazla üzüntüye sevk etmekte. Zaten bu sezonun zor geçireceğini sezon başlamadan önce belirtmiştim. Bu sezon Sivasspor için gerçekten zor ve kabus dolu bir sezon olacak demiştim. Hazırlıklı olalım demiştim ama bu noktada Sivas şehrimiz olarak kesinlikle ve kesinlikle hazırlıklı değildik.  Sadece takımı yönetenler için söylemiyorum genel anlamda bir sıkıntı da olduğunu söylemeliyim. Bu sezon özellikle Teknik adamlarımızdan yöneticilerimize basınımızdan taraftarımıza hiçbir unsurun yeteri kadar motive olmadığını takımla ilgili gayretlerinin olağanüstü olmadığını üzülerek söylemek istiyorum.

Onun için bu süreçten sonra daha dikkatli ve daha istekli olmamız gerektiğini düşünüyorum. Çözüm süreci noktasında elini öncelikle taşın altına koyması gereken teknik heyet ve yönetim kurulu üyelerimiz olduğunu belirtmeliyim. Takım içerisinde bir sıkıntı olduğu sezon başından beri belli ama hiçbir şey yok gibi yolumuza devam etmemizde ayrı bir üzüntü vesilesi. Takımda  bir sıkıntı varsa veya mutsuz olan futbolcular varsa bunların isimlerine bakılmaksızın gereken yapılarak takımdan uzaklaştırılmaları sağlanmalı. Başarısızlık durumunda fatura bir yerlere kesilir hani başarıda başarı faturasının ibresinin kesildiği gibi şayet hoca ile ilgili sıkıntılar varsa da bunun yönetim kurulu tarafından değerlendirilmesi gerekir. Ben şahsen bu saatten sonra Rıza hocanın normal şartlarda Sivasspor’a katkı verebileceğini düşünmüyorum.

Artık bundan sonra Sivasspor’da yapılması gereken radikal ne varsa harfiyen yapılmalı diyorum. Bu konuda alınacak kararları teknik adam alamıyorsa yönetim kurulunun masaya yumruğunu vurarak Radikal kararları almasının zamanı geldi de geçiyor bile. Başta başkanımız Mecnun OTYAKMAZ olmak üzere yönetim kurulumuzun tüm şartları çok iyi değerlendirerek Sivasspor’u bulunduğu noktadan daha yukarılara acilen çıkarmak için el birliği ile çalışmalar yapması gerekir. Sivasspordan önemli hiçbir unsur yoktur.

 

 

ETİKETLER:
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
23 Nisan 2024 09:12
17 Temmuz 2023 09:39
18 Haziran 2023 10:37
3 Haziran 2023 15:13
22 Mayıs 2023 07:16
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.