Dolar 32,2133
Euro 35,0819
Altın 2.255,15
BİST 8.807,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 19°C
Az Bulutlu
Sivas
19°C
Az Bulutlu
Per 17°C
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Kupa Aşkımız İçin Olimpiyat’a

23 Mayıs 2022 06:46
154
A+
A-

Süper ligin en yaşlı kadrosuna sahip olduğumuz için bazı sıkıntılar yaşadığımız bu sezonda en genç kadroyla sahaya çıktığımız maçta Kayserispor engelini aşmasını bildik. Tabi peşinen söylemeliyim yaşlı veya genç benim için fark etmiyor. Fark noktası oyuncunun sahaya yansıttığı performansıdır. Mesela Yatabare gibi oyuncunuz yaşı fark eder mi? bence etmez.

Normalde 30 yaş üzerinde bir kadro yapısıyla mücadele ettiğimiz süper ligde kayserispor karşısında 25 yaş ortalaması ile mücadele eden takım bizim adımıza bu sezon en genç kadro oldu. Bu müsabakanın lig için çok önemi olmamasına rağmen sadece prestij ve lig sıralaması anlamında önemi vardı. Genç oyuncuların iyi bir performans gösterdiklerini öncelikle belirmek gerekir. Ama yediğimiz golde yaptığımız hatalarında altını çizmek gerekir, oldukça amatörce yapılmış hatalardı. Hatalar futbol her zaman vardır ve de olmaya devam edecektir. Önemli olan hatalardan ders çıkarmaktır. Attığımız iki golde gerçekten harika gollerdi. Kerem’in iki golde de katkısının olması oldukça dikkate değer bir durumdu. Kerem’in yanı sıra ilk golü atan Felix ve ikinci golün asistini yapan kaptan Ziya’nın da iyi bir görüntü çizdiklerini eklemek isterim. Uzun bir sezon yaşamamıza rağmen böylesine iyi bir performansa şapka çıkarmak gerekir.

Sonuç olarak son lig maçını kazanarak sezonu tamamlamak güzel ama artık tüm konsantremiz kupa finaline çevirmeliyiz. Öyle olduğunu da biliyorum. Kupa finalinin İstanbul Olimpiyat stadyumunda oynanacak olması bizim adımıza önemli avantajları olduğunu sıralamak istiyorum.

Birincisi hepimizin malumu İstanbul’da yaşayan Sivaslıların yoğunluğu diyebilirim. Bu durum bize avantaj mutlaka oluşturacaktır. İstanbul’da faaliyet gösteren Sivaslı dernekler hummalı bir çalışma başlattılar. Belediye başkanımız Hilmi bilginin katılımı  ve destekleriyle önemli çalışmalar yapılmakta. Ayrıca Başkan Bilgin Sivas’tan İstanbul’a gidecek Yigidolara yaptığı otobüs katkısı da takdire şayan bir durum.

Bir de geçmişe bakıyorum biz Olimpiyat stadyumunda hep ilkleri yaşamışız. Olimpiyat stadyumunda oynadığımız ilk maçta tarihimizde süper lige yükseldiğimiz yıl Karagümrük takımın yenerek başladık. Ardından Süper ligde ilk golümüzü ve puanlarımızı bu stadyumda almışız. Yani sonuç olarak Olimpiyat ’ta hep güzellikler yaşamışız. Öyleyse yeni bir güzellik niçin yaşamayalım.

Maç biletleri satışa çıkar çıkmaz Yigidoların büyük ilgi gösterdiklerini hep birlikte görmekteyiz. Maç günü bize ayrılan tribünlerin tamamen dolacağından şüphemiz yok. Ama o dolu tribünlerin takımımıza 90 hatta 120 dakika destek vermesi de oldukça önemli. Bu tür tek maçlar her sonuca gebe maçlardır. Artık söylenecek çok fazla sözde  yoktur. Tarih yazmak için sadece sahada mücadele eden futbolcular değil tüm yigidolar hazır olun. Ben şahsen futbolcularımıza cani gönülden güveniyorum. O kupa Sivas’a gelecek diyorum.

 

 

 

 

 

ETİKETLER:
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
17 Temmuz 2023 09:39
18 Haziran 2023 10:37
3 Haziran 2023 15:13
22 Mayıs 2023 07:16
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.