Dolar 32,4478
Euro 34,4878
Altın 2.471,68
BİST 9.581,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 26°C
Az Bulutlu
Sivas
26°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 22°C
Cum 23°C
Cts 19°C

Kupaya Selam Çalımbay’la Devam

12 Haziran 2022 14:54 | Son Güncellenme: 12 Haziran 2022 15:02
153
A+
A-

Türk futbolunda çalışkanlığı ile göstermiş olduğu performans neticesinde kendisine “Atom Karınca” lakabı verilen Teknik direktörümüz Rıza Çalımbay’ın bu unvanını antrenörlük döneminde de sürdürdüğünü hep birlikte görmekteyiz. Sivasspor’umuzun başarılı teknik adamı Rıza hoca ikinci döneminde, dördüncü sezon Sivasspor’un başında girerek rekorları da altüst etti.

Rıza Çalımbay ismi Türk futbolunda ilk duyulduğu zaman hep söylenen ikinci bir cümle de Rıza hocanın Sivaslı olması idi. Her zaman Sivaslı olduğunu gururla vurgulayan Rıza hoca futbolculuğu döneminde Milli takım ve Beşiktaş’tan başka takımın formasını giymedi. Ama teknik adamlık döneminde Süper Ligde birçok kulübü çalıştırma başarısı yakaladı. Süper ligde çalıştırdığı takımların tamamına baktığımızda belli bir başarı grafiği yakaladıkları ortada. Yani sonuç olarak Rıza hoca ile çalışan kulüpler sıkıntı yaşamadan sezonlarını tamamladıklarını söyleyebilirim. Teknik adamlık noktasında ülkemizde böyle bir başarılı grafik oluşturan ikinci bir teknik adam göstermemiz oldukça güç. Yani sonuç olarak Rıza hoca’nın futbolcu olarak oynadığı dönemde kendine has bir tarzı olduğu gibi Antrenörlük yaptığı dönemlerde de kendi tarzını ve sistemini oluşturmuş olarak görmekteyiz. Zaten onu farklı kılan en önemli unsurda bu olsa gerek.

Rıza hoca’nın kendine özgü sistemi ve oyun yapısı olmasının yanı sıra beyefendi kişiliği ile de hak ettiği saygıyı tüm spor kamuoyuna da almayı hak ettiğini düşünüyorum. Bu sezonki Rıza hoca performansına gelecek olur isek ligde oynadığımız maçlarda beklenen oyunu ve sonuçları alamadığımızı belirtmem gerekir. Kadro yapımıza baktığımızda en az 10 puan daha fazla almamız gerekirdi. Süper ligde oynadığımız maçlarda en önemli eksik olarak konsantrasyon eksikliğini eklemek isterim. Şayet iç sahadaki maçlara daha iyi motive olabilse idik, kaybettiğimiz birçok puanı hanemize yazdırabilirdik.

Süper ligde istediğimiz performansın biraz uzağında kalsak da Ziraat Türkiye Kupası maçlarında takımımızın hiç mağlup olmadan finale kadar gelmesini çok önemli bir başarı olduğunun altını çizmek gerekir. Şimdiye kadar böylesine büyük bir başarı yakalama şansımız olmamıştı. Bu sezon Rıza hoca ve ekibi Türkiye Kupası maçlarında yakaladıkları büyük başarı ile kupayı ilimize getirmiş oldular. İstanbul Olimpiyat Stadı’nda oynanan final karşılaşmasının bizler adına unutulmayacak bir maç olduğunu söylemek isterim. Böylesine büyük başarıya imza atan tüm takımı canı gönülden kutluyorum.

Sivasspor Yönetiminin de bu sezon Rıza hoca ile tekrar sözleşme imzalamasının önemli bir başarı olduğunu vurgulamak isterim. Avrupa’da üç yıl üst üste ülkemizi temsil etme başarısı yakalayan Sivasspor’umuzun en doğru kararlarından bir tanesini aldığını belirtmeliyim. Bu sezon hem Avrupa’da hem de süper lig ve Türkiye Kupası’nda mücadele edecek bir takım oluşturmak için Sivasspor yönetiminin ve Rıza hoca’nın yoğun bir mesai harcadıklarını görmekteyiz. Yapılacak transferler ile takımımızın daha güçlü bir konuma geleceğinden her hangi bir şüphem yok. Transferde takıma katılacak oyuncuların tamamının Rıza hoca’nın istekleri doğrultusunda olacağını belirtelim.

Rıza hoca’nın Sivasspor ile güzel olduğunu Sivasspor’umuzun da Rıza hoca ile daha güzel olduğunu söyleyebilirim. Bu birlikteliğin takımımıza önemli başarılar yaşatacağına canı gönülden inanıyorum.

ETİKETLER:
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
17 Temmuz 2023 09:39
18 Haziran 2023 10:37
3 Haziran 2023 15:13
22 Mayıs 2023 07:16
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.