Dolar 32,5509
Euro 34,8779
Altın 2.426,90
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 28°C
Az Bulutlu
Sivas
28°C
Az Bulutlu
Per 26°C
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 24°C

Mücadeleci Yiğido

20 Nisan 2021 22:22
245
A+
A-

Aldığımız üst üste iki galibiyetin ardından oynayacağımız Rize maçı oldukça önem arz etmekteydi. Gerek bizim açımızdan gerekse Rizespor açısından oldukça kritik olan maçtan kazanan çıkmadı, her iki takım birer puan alarak haftayı tamamladı. Takımımız açısından baktığımızda maçın üçde ikilik bölümünü on kişi oynayarak puan alabilmiş olması oldukça önemli. Takımızda defans oyuncularımızın sakatlıkları nedeniyle olmaması ve de bunların yanına Uğur’un kart cezalısı olması nedeniyle kadroda yer alamaması bu karşılaşmada takımımızın defansif yönden oyuncu eksikliği ile oyuna başlamasına sebep oldu. Defans hattımızdan sakatlanacak bir oyuncunun yerine oyuna devam edecek yedek de başka defans oyuncumuzun olmayışı, takımımız adına en büyük handikaptı.

Karşılaşmaya değinecek olursak ilk otuz dakikda da yani maçın onbir onbir oynadığımız bölümünde, topa hakim olan istediği oyunu oynayan rakip kalede de gol arayan takım kırmızı beyazlı Sivasspor’du maçın otuzuncu dakikasına kadar Hakan ARSLAN’la iki kafa vuruşu ile gole çok yaklaştığımız anlarda maalesef şans bizden yana olmadı. Hakanın ikinci kafa vuruşunda kaleci Gökhan’ın kurtarışıda mükemmeldi.Max GRADEL’le yakaladığımız gol fırsatında ise atılan sert şutun kaleyi bulmaması yine bizler adına büyük bir şanssızlıktı. Bu üç pozisyondan sonra Erdoğan’ın gördüğü kırmızı kart bizim adımıza oyunun şeklinin tamamen değişmesine sebep oldu, çünkü geride kalan uzun süreyi  bir oyuncu eksik olarak mücadele etmemiz gerekiyordu.

Sivassporumuz on kişi kalmasına rağmen yine oyunun kontrolünü elinde tutarak ilk yarıyı tamamladı. İlk yarının son bölümlerinde Max GRADEL’in kullandığı frikik vuruşu bu karşılaşmadaki şanssızlığımızı tamamen tescillemiş oldu. Direğe çarpan topun geri oyun alanına dönmesi bizim adımıza büyük bir şanssızlıktı. Bu pozisyondan sonra ev sahibi Çaykur Rizespor karşılaşmada gole en fazla yaklaştığı anı yaşadı. Ama bu kez de şans Sivasspor’dan yanaydı. Direğe çarpan topun gol olmamasıyla, kalemizde gördüğümüz en önemli pozisyonuda geçiştirmiş olduk. 

İkinci yarıya ev sahibi ekip rakibinin sahada bir kişi eksik olması nedeniyle daha ofansif oynayabilme adına Skoda’yı oyuna alarak başladı.Son haftalarda gösterdiği başarılı performansla adından söz etttiren kalecimiz Muammer karşılaşmaya sakatlığı nedeniyle devam edemedi. Muammer’in sakatlanması biraz daha morellerimiz bozdu. Maçın kalan dakikaların da Muammer’in yerine Ali Şaşal eldivenleri devraldı. Uzunca bir süre sahada on kişi mücadele eden Sivasspor’umuz gösterdiği olağan üstü mücadele gücüyle karşılaşmanın kalan dakikalarında kalesini gole kapatmak konusunda başarılı oldu. İkinci kırkbeş dakika boyunca rakibe çok net diyebileceğimiz bir pozisyonda vermedi. Defansımızda yer alan Robin YALÇIN ve Samba CAMARA ikilisi bu karşılaşmada hatasız mücadele ederek karşılaşmanın kahramanları oldular. Robinle ilgili sezon başından beri Sivasspor’un en iyi transferinden bir tanesi olduğunu hep belirtmiştim. İnşallah aynı başarılı performansıyla sezonu tamamlar. Rıza hocanın Kayode ve Boyd’u karşılaşmanın son bölümlerinde oyuna alarak gol bulma arzusunda olmasıda bizleri mutlu etti. Gerçek Rıza hoca Rizespor karşılaşmasında ki Rıza hocadır diye düşünüyorum. Rıza hocanın Sivasspor için her zaman önemli bir unsur olduğunuda eklemek istiyorum.

Rizespor teknik direktörü Şumudica maç sonrası yaptığı açıklamalarına baktımızda bir teknik adamın takımını bu denli eleştirmesinide anlamış değilim. Şumudica daha önce Türkiyede çalıştırdığı takımlarda başarılı olmuş bir teknik adamken, Rizespor’da bu başarılarının çok gerisinde kalmış gibi gözüküyor. 

Sonuç olarak uzunca bir süre on kişi oynadığımız karşılaşmada puanla dönmüş olmamız başarılı bir durum. Özelliklede deplasmanda alınan bir puan olması daha da önemli. Ligin kalan haftalarında yarım puanın bile çok büyük önem arz ettiğini unutmadan yolumuza devam etmeliyiz. Çarşamba günü evimizde oynayacağımız Hatayspor karşılaşması bizler adına daha zorlu olacak bir karşılaşma gibi gözüküyor. Süper lige yeni çıkmasına rağmen Hatayspor takımının olağan üstü mücadele gücünün olması ve de ofansif yönünün oldukça güçlü olması Sivas’da oynanacak olan bu karşılaşmanın oldukça zevkli ve çekişmeli geçmesine aday olduğunu düşünüyorum. Hatayspor karşısında Sivasspor’umuza canı gönülden başarılar diliyorum.

ETİKETLER:
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
23 Nisan 2024 09:12
17 Temmuz 2023 09:39
18 Haziran 2023 10:37
3 Haziran 2023 15:13
22 Mayıs 2023 07:16
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.