Dolar 32,3401
Euro 35,1021
Altın 2.310,34
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 15°C
Yağmurlu
Sivas
15°C
Yağmurlu
Cum 20°C
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 22°C

Olmadı Be Yiğidom

28 Aralık 2021 18:59
160
A+
A-

Kötü başladığımız sezona aldığımız seri galibiyetlerle damga vurmuştuk. Kayseri deplasmanın da saha da olmalarına rağmen beyin olarak sahada yer almayan futbolcular topluluğundan ibaretti Sivasspor. Böyle bir Sivasspor’u bu sezon hiç seyretmedim desem yeridir. Sezon başı iyi sonuçlar alamadığımız maçlarda dahi bu kadar dağınık bir futbol sergilemedik.

Neden Kayseri karşısında bu kadar kötü bir performans çizdik. Sorusunu herkes soruyor, Yiğidolar kendince de cevaplamaya çalışıyor. Yapılan eleştirilere baktığımızda herkes haklı. Bende kendimce sorunlara parmak basmak isterim. Öncelikle Kayserispor Teknik Direktörünü kutlamak gerekir diyorum. Sivasspor’a karşı ofansif bir takım çıkararak ve de Sivasspor’un silahı olan Kontra atakla bizi vurduğu için. Yediğimiz golleri bir hatırlayın hepsinde aynı senaryo var. Defans oyuncularımız topla çıkarken yapılan baskı neticesinde kaybettikleri tüm toplar kalemizde ya gol oldu, ya da gol tehlikesi. Özelikle orta alan oyuncularımız bu tür pozisyonlarda defans oyuncularımıza hiç destek vermediler. Yani yardımlaşma hiç yoktu.

Birde deplasmanda oynuyorsun, Soğuk havaya ve geç saatte oynanan bir karşılaşmaya oranla tribünlerin coşkulu oluşu Kayserispor’un işini daha kolaylaştırdı. İlk yediğimiz golden sonra ev sahibi ekip daha öz güvenli oynadı. Buldukları gollerden daha fazlasını da kaçırmış oldular.

Diyeceksiniz ki peki biz ne yaptık? Biz Öncelikle bu maça hiç hazırlanmadan ve rakibi doğru analiz etmeden gelmişiz. Bir de rakibi ne yazık ki küçümsemişiz.

Bu maçın kaybını bir iki oyuncuya yıkmak birilerini kurtarmak olur. Bu maçta görev yapan tüm ekip bu karşılaşmanın kaybedilmesi ve kötü futbolun sorumlusudur. Futbol takım oyunudur. İyi organize olmuş ve kaliteli futbolcularla oynanırsa başarı gelir. Bu karşılaşmada Milli takıma gittiği için forma giymeyen Gradel’i aradık mı? Tabi ki aradık ama bu yenilginin tek sebebi onun yokluğu değil. Takım bir futbolcuya bel bağlayarak maç kazanacaksa işimiz gerçekten zor. Takım olabilmeliyiz. Kaldı ki Gradel uzun bir süre takımda yer almayacak.

Bu kötü tablo hepimizi üzdü. Ama fazla üzülmeden bu maçı unutup önümüze bakmalıyız. Kupa karşılaşmasının ardından takımla ilgili net kararlar verilip radikal transfer kararları alınmalı. Bizlerde taraftarlar olarak yıkıp dökmeden eleştirimizi yaparak aynı zaman da takıma destek vererek yolumuz devam etmeliyiz. Sivasspor sevgimiz sadece galip gelince değil her zaman olmalı. Öyle olduğunu da çok net adım gibi biliyorum. Yiğidolar geçmiş olsun diyorum inşallah Rıza hoca ve futbolcular bu maçtan gerekli dersleri çıkarmışlardır. Çünkü bu karşılaşmada Rıza hocanın da performansı futbolcular kadar kötü idi. Rıza hocanın iyi olduğu maçları  zaten kazanıyoruz. İnşallah kazanan takım olmaya devam ederiz.

 

ETİKETLER:
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
17 Temmuz 2023 09:39
18 Haziran 2023 10:37
3 Haziran 2023 15:13
22 Mayıs 2023 07:16
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.