Dolar 32,3565
Euro 34,4292
Altın 2.435,74
BİST 9.814,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 19°C
Parçalı Bulutlu
Sivas
19°C
Parçalı Bulutlu
Pts 24°C
Sal 25°C
Çar 23°C
Per 23°C

Oyun güzel ama sonuç sıkıntılı

9 Nisan 2023 18:36
93
A+
A-

Ligin güçlü ekiplerinden Başakşehir karşısında sahada mücadele eden takımımızın istekli ve arzulu oyunu ne yazık ki galibiyet için yetmedi.

Karşılaşmanın başından sonuna kadar her iki takımın da kazanma arzusuyla oynadığını belirtmek gerekir. Doğal olarak böyle bir oyunun seyri de tabii ki gözlere hoş gelen bir durum oluşturdu. Bizim adımıza uzun süre maç yapmamış olmamız bir handikap oluştururken, rakibimiz için fazla maç yapma ve yorgunluk anlamınsa handikaplar vardı. Belki de sezon başından beri ilk kez ideal kadroya çok yakın bir kadro ile sahada mücadele ettik. Özellikle yedek kulübesinde Rıza hocanın hamle oyuncusu olarak değerlendirebileceği bir çok futbolcu mevcuttu.

İlk yarıda bulduğumuz golden sonra takımımızın Moral seviyesinin daha da arttığını hatta ikinci yarının başlarında ikinci gole çok fazlasıyla yaklaştığımızda da söylemek gerekir. özellikle sağ taraftan geliştirdiğimiz önemli bir atakta son vuruşu yapan Ulvetstad kaleciye takıldı. Bu pozisyon gol olmuş olsaydı belki de bu haftanın en güzel golü olarak kayıtlara geçecekti, ama olmadı. Sonuç olarak kaybedilen iki  puan ama diğer taraftan kazanılan bir puan var. Futbolda bu tür sonuçlar hep var ama sona yaklaşırken kaybedilen puanların önemi oldukça fazla.

Bu müsabakada  dönüm noktası olarak Sivasspor’da Murat Palulil’nin sakatlanarak oyundan çıkması diyebilirim. Çünkü  Sivasspor’un oyun düzeni ve Oyuncu değişikliklerle ilgili planlarında tamamen sıkıntı olduğunu belirtmek gerekir. Rıza hoca’nın karşılaşmanın son ana kadar üç oyuncuyu değiştirmemesi tepkilere neden oldu. Ama  bu noktada Rıza hocayı da hak vermek gerekir. Çünkü oyuncu değiştirmek için sadece bir hamlesi kalmıştı üç oyuncuyu aynı anda değiştirmesi gerekiyor idi, o yüzden en doğru zamanı ve skorla ilgili durumu netleştirdikten sonra bu değişikliği yapması doğru olurdu. Öyle de oldu. Bence bu konuda Rıza hocayı çok fazla eleştirmememiz gerekir diyorum.

Sonuç olarak galip gelmemiz gereken bir karşılaşmayı ne yazık ki beraberlikle tamamlayarak çok önemli iki puan kaybetmiş olduk. Kalan haftalar bizim adımıza daha zorlu geçmeye aday gibi gözüküyor.

Karşılaşmanın hakemine söylenecek bir söz bulamıyorum. Ne olduğu zaten hepimiz tarafından bilenen bir isim. Verdiği karalarla bizleri yanıltmadı. En büyük sıkıntımız tribünlerin boş  olması olarak gösterebilirim. Baskı oluşturmak için mutlaka tribünlerin fazlasıyla dolu olması gerekir. Takımıza sahip çıkmanın tam zamanı YİGİDOLAR

ETİKETLER:
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
17 Temmuz 2023 09:39
18 Haziran 2023 10:37
3 Haziran 2023 15:13
22 Mayıs 2023 07:16
2 Nisan 2023 20:10
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.