Dolar 32,2730
Euro 35,1148
Altın 2.274,77
BİST 8.806,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 19°C
Az Bulutlu
Sivas
19°C
Az Bulutlu
Per 16°C
Cum 18°C
Cts 21°C
Paz 21°C

Sivasspor Felix’le Güldü

30 Nisan 2021 11:32
305
A+
A-

Sivasspor sahasında konuk ettiği Yeni Malatya Spor’u Felix’in attığı golle yenmeyi başardı. Yiğidoların süper ligde yenilmezlik serisi bu galibiyetle 15 maça çıkmış oldu. Yiğidolar adeta yenilgiyi unuttu. Bu sezona sıkıntılı başlayan takımımız Süper ligin ikinci yarısıyla birlikte sıkıntıları atlatarak süper bir performansla yoluna devam ediyor. Süper ligin zirvesi ve küme düşme hattının netleşmeye başladığı bu haftalarda Sivasspor’umuzun gerek zirveye oynayan gerekse kümede kalmaya oynayan takımlara karşı hiçbir şaibeye meydan vermeden maçlarını oynaması bizler adına en sevindirici nokta.

Bu hafta sahamızda konuk ettiğimiz Yeni Malatya Spor’un da küme düşme potasını biraz üzerinde olması onlar adına da karşılaşmada stres oluşmasına sebep oldu. Takımımızın daha rahat ve stresten uzak bir görüntü çizdiğini söylemeliyim. Bizdeki stres sadece uzun süredir elimizde tuttuğumuz yenilmezlik serisinin koruyabilmek adına olduğunu söyleyebilirim.

Karşılaşmaya değinecek olur isek; Sivasspor bu karşılaşmaya oldukça istekli ve arzulu başladı diyebilirim. Ama öncelikle belirtmemiz gereken önemli unsurlardan bir tanesi forvet hattımızın olmazsa olmazı Yatabare’nin sakatlığı nedeniyle takımda yer almamasını gösterebilirim. Onun yerine oyuna dahil edilen Kayode’nin ise Yatabare’ye oranla farklı bir futbolcu olduğunu söyleyebilirim. Bu eksikliğe rağmen takımımızın ileri uç elemanları çabuk oynayarak gol bulmaya çalıştılar. Karşılaşmanın ilk yarısı boyunca yakaladığımız çok net pozisyonlar olmasına rağmen golü bir türlü bulamadık. Rakip kaleye gol atamamamızın birinci sebebi ileri uç elemanlarımızın son vuruşlardaki başarısızlıklarını söylerken,Yeni Malatya Spor kalecisi Ertaç’ın da başarısını göz ardı etmememiz gerektiğini düşünüyorum. Yeni Malatya Spor cephesinde ise kaptan Adem Büyük’ün kart cezalısı olması nedeniyle Sivasspor’a karşı forma giyememesi onlar adına önemli bir eksiklikti. Yeni Malatya Spor cephesinde ofansif olarak son haftalardaki yükselen formuyla dikkat çeken Fofana Sivasspor defans elemanlarını oldukça zorladı. Konuk ekibin defans hattında yer alan stoper Hadebe’nin de olağanüstü bir perofrmans ile karşılaşmayı tamamladığını eklemek gerekir. Bu karşılaşmada Sivasspor’umuzun defans hattında yer alan stoperlerin Caner ve Camara’nın  uyum sorunu yaşadıklarının, bazı pozisyonlarda zamanlama hataları yaptıklarını gördük. Özellikle Samba Camara son oynadığımız iki karşılaşmada kalecimiz Ali Şaşal Vural’la düştüğü anlaşmazlıklar neticesinde kalemizde pozisyon vermemize sebep oldu. Kalan maçlarımızın zorluk derecelerinin yüksek olduğu gerçeğinden yola çıkacak olursak, Rıza hocanın defans hattındaki oyuncularımızın dikkatlerini çekmelerinin gerektiğini düşünüyorum.

Karşılaşmanın ikinci yarısında yine gol arayan taraf Sivasspor olmasına rağmen rakibe kalemizde en net gol pozisyonu verdik. Konuk ekibin oyunu yavaşlatıp Sivasspor’un temposunu düşürme çabası karşılaşmanın son bölümlerine kadar başarı ile yürüdü. Karşılaşmayı izlerken ikinci yarı adeta durarak oynanan bir futbol karşılaşmasına şahit olduk. Süper ligde son haftalarda çok tempolu ve göze hoş maçlar izlerken maalesef 4 Eylül Stadyumu’nda oldukça temposuz bir karşılaşma izlemek zorunda kaldık.

Yigidomuzun 15 maçlık yenilmezlik serisi yakalamasında sahada mücadele eden futbolcuların yanı sıra oyuna sonradan dahil edilen futbolcularında katkısı oldukça fazla oldu. Bu karşılaşmada da ikinci yarı oyuna dahil edilen Boyd, Felix ve Kone’nin karşılaşmayı kazanmamızdaki etkileri oldukça fazla oldu. Rıza hocayı da bu noktada kutlamak gerekir. Ankara’da oynadığımız Gençlerbirliği karşılaşmasının ikinci yarısında yaptığı ofansif değişikliklerin benzerini bu karşılaşmada yaparak karşılaşmayı kazanmamızda en büyük rolü oynadı.Gençlerbirliği maçında olduğu gibi bu karşılaşmada da gol bulan Felix’in gelecek sezon için Sivasspor’a iyi bir kazanç olacağı sinyallerini de almış olduk. Buradan şöyle bir sonuç da çıkarmamız gerektiğini düşünüyorum. Hiçbir oyuncu için önyargılı olmamamız ve de onlara zaman tanımamız gerektiğini.

Önümüzde oynayacağımız ve bizim için çok büyük önem arz eden Gaziantepspor karşılaşması var. Yenilmezlik serimizin sürmesi ve ligdeki hedefimize ulaşabilmemiz adına mutlak galip gelmemiz gereken bir karşılaşma olduğunu düşünüyorum. Ama Gaziantep’te oynadığımız tüm karşılaşmalarda bizim adımıza zor geçtiğini de unutmamamız gerekir. Sıkıştırılmış lig takvimine göre üç günde bir oynanan karşılaşmalarda futbolcuların işlerinin oldukça zor olduğunu da belirtmek isterim.Gaziantep futbol kulübü karşısında formda bir Sivasspor’umuzun olması bizler adına en büyük umut kaynağı olacak. Bu karşılaşmadan iyi bir sonuçla döneceğimizi düşünüyorum. Başarıların takımımızla birlikte olması temenni ediyorum.

ETİKETLER:
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
17 Temmuz 2023 09:39
18 Haziran 2023 10:37
3 Haziran 2023 15:13
22 Mayıs 2023 07:16
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.