Dolar 32,5113
Euro 34,9470
Altın 2.435,37
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 26°C
Az Bulutlu
Sivas
26°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 26°C
Paz 23°C
Pts 23°C

Taktik Savaşı

20 Nisan 2021 22:24
267
A+
A-

Her iki takım adına da adeta bir taktik Savaşı şeklinde geçen karşılaşmada takımlar Öncelikle birbirlerini durdurmaya çalıştılar. Böyle oluncada karşılaşmadan gol sesi çıkmadı. Sivassporumuz son haftalarda aldığı başarılı sonuçlarla, puan durumunda da rahat bir konuma gelmiş oldu. Bu sebeple karşılaşmada Sivasspor’un daha rahat bir görüntü çizdiğini hep birlikte görmüş olduk. Sezon başında yaşanan sıkıntılı süreç biraz panik yaşamamıza sebep oldu. Bu panik durumu futbolcularımızın sağlık durumunun düzelmesi ile birlikte alınan güzel sonuçlar neticesinde yerini mutluluk ve sevince bırakmış oldu.

Milli maçlar nedeniyle verilen aradan sonra Sivasspor’un hemen hemen tam kadro diyebileceğimiz bir noktada hazırlıklarını sürdürmesi, Trabzonspor karşılaşması öncesinde galibiyet umutlarımızı da oldukça artırmıştı. Rıza Hoca daha önceki haftalarda devamlı kazanan takım kadrosunu ve dizilişini bozmadan Trabzonspor karşısında sahaya çıktı. Aynı kadro tercihi ile aynı sistemle oynamaya çalışan sahada bir Sivasspor vardı. Karşılaşmaya istekli arzulu ve hızlı başlayan taraf Sivasspor takımı oldu. İlk dakikalarda oyunu rakip yarı alana yıkarak oyunu sürdürmeye çalıştık, bu bölümde özellikle ilk 10 dakikada önemli pozisyonlar ve köşe atışları kazandık. Ama bu köşe atışlarından istediğimiz son vuruşları gerçekleştiremedik. Daha sonra Trabzonspor takımı oyunda dengeyi kurdu ve oyun tamamen her iki takımın kontrolü altında devam etti. Her iki takımında oyun sistemine baktığımızda rakibi oynatmamaya çalışıp önemli hücum silahları ile da gol aramaktı. Tabii Trabzonspor Cephesi’nde önemli oyuncu Nwakaeme oldu, Sivasspor’da da Max GRADEL yine kilidi açma noktasında önemli rol oynadı. Bu iki oyuncunun geliştirdiği ataklar her iki takım adına da kendilerine göre sol taraftan oluştu. Önemli denebilecek pozisyonlar yakalamalarına rağmen her iki takımın da defans oyuncuları gole izin vermedi.

Bu karşılaşmada her iki takım adına da ortak olan bir noktada defans ve kalecilerin hata yapmadan karşılaşmayı tamamlamış olmalarını söyleyebilirim. Gole yaklaştığımız pozisyonlar olmasına rağmen özellikle Hakan’ın kafa vuruşlarında isabet sağlayamaması maalesef kaleye ulaşma noktasında sıkıntı yaşadık.

Takım olarak performansımızın iyi olduğunu söylemeliyim. Karşılaşma öncesinde beklediğim bir oyun şekli karşılaşmada yansıdı diyebilirim. Öncelikle beraberliği elimizde tutarak bulacağımız sürpriz bir gol pozisyonu da karşılaşmayı 1 – 0 kazanmak en büyük hedefti, ama bu gol pozisyonunu bulamayınca maalesef karşılaşma 0 – 0 berabere sonuçlandı. Bu karşılaşma için beraberlik sonucu normal. Sonuçta her iki takımda 1’er puan alarak haftayı kapatmış oldular. Bizim açımızdan yenilmezlik serimizin sürmesi çok çok önemli bu seri İnşallah sezon sonuna kadar sürer.

Takımımızın yedek kadrosuna baktığımızda da sakat oyuncuların düzelmesi ile birlikte ilk 11 oynayabilecek oyuncu sayımızın artmış olması da takımımız adına sevindirici bir unsurdu. Son haftaların başarılı ismi kalecimiz Ali Şaşal Vural‘ında bu karşılaşmada sakatlanarak oyundan çıkması takımımız adına en büyük üzüntü verici durum oldu. Başarılı kalecimiz inşallah kısa sürede takıma tekrar geri dönüş sağlar.

Karşılaşmanın hakemine de değinecek olursak karşılaşmanın hızlı, tempolu ve hareketli oynanması adına çok olumlu işler yaptığını söylememiz mümkün değil. Müsabakayı devamlı durdurmaya çalışan ve devamlı oyuna müdahil olan bir görüntü içerisindeydi. Mete Hoca bu karşılaşma için çok iyi maç yönetti diyemeyeceğim.

Bu hafta itibariyle çok zorlu bir maç trafiğine girdiğimizde belirtmek isterim. Artık hafta İçerisi hafta sonları full maç oynayarak geçireceğimiz günlerle birlikteyiz. Onun için bir an önce oynadığımız maçları unutup, önümüzdeki maçlara konsantre olmamız gerekir diye düşünüyorum. Sonuç olarak Trabzonspor karşılaşmasından alınan 1 puanın önemli bir puan olduğunu eklemeliyim, futbolda en önemli düstür yenemiyorsan yenilmeyeceksin Sivasspor’da bu hafta bunu başardı.

Hafta içinde Antalyaspor karşılaşması var bu karşılaşmada Bizler adına çok önem arz eden bir karşılaşma. Bu sezon iki kez karşılaştığımız rakibimizi yenme başarısı gösteremedik. Antalyaspor takımına karşı kupa maçında da üstünlük sağlayamadık. Bu karşılaşmada artık Antalyaspor karşısında başarılı bir skor almamız gerektiğini düşünüyorum. İnşallah çarşamba akşamı güzel bir galibiyetle Antalya’dan şehrimize dönüş yapacağımızı söyleyebilirim. Yiğidolara Antalyaspor karşısında yürekten başarılar diliyorum.

ETİKETLER:
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
23 Nisan 2024 09:12
17 Temmuz 2023 09:39
18 Haziran 2023 10:37
3 Haziran 2023 15:13
22 Mayıs 2023 07:16
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.