Dolar 32,1652
Euro 34,8875
Altın 2.249,21
BİST 9.029,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 8°C
Az Bulutlu
Sivas
8°C
Az Bulutlu
Sal 10°C
Çar 19°C
Per 16°C
Cum 16°C

Transfer yok mu?

25 Temmuz 2022 09:19 | Son Güncellenme: 25 Temmuz 2022 09:34
151
A+
A-

Her transfer döneminde en çok muhatap olduğumuz soru Sivasspor da transfer yok mu? olur. Genelde de cevap hep olumsuz olur. Yigidolar bu noktada hep tepkilerini dile getirerek, bazı şikayetlerde bulunurlar. Taraftar her zaman haklıdır ve de transferleri bekler. Bu durum sadece bizde değil tüm takımlar için geçerli bir olaydır. Sivasspor geçmişinde bazı önemli star futbolcuların forma giymiş olması doğal olarak Yigidolardaki flaş transfer  beklentilerini artırmış oluyor.

Sivasspor yönetimine baktığımızda gerçekten transfer yapmak istemiyorlar mı? Yoksa transfer yapmakta zorlandıkları noktalar mı var. Bu konuda yaptığım araştırmalara bakacak olursam; kesinlikle Başkan ve yönetim transfer yapmak istiyor ama zorlandıkları bir gerçek. Bildiğiniz üzere rahat transfer yapabilmek tamamen sıcak parayla alakalı bir durum. Ülkemizde kulüplerin durumuna bakılınca bu paraları bulmak oldukça zor. Böyle bir parada ne yazık ki Sivasspor da yok. Yani tamamen paraya endeksli bir transfer politikası ile oyuncu almak mümkün değil. İkinci önemli durum şehrimizin mütevazi bir şehir olması nedeniyle özellikle yabancı futbolcuların çok fazla tercih noktasında olmaması diye düşünüyorum. Bu noktada üçüncü olumsuzluk ise menajerlerin futbolcuları tamamen  baskı altında tutmaları olarak görüyorum. Bu üç dikkat çektiğim noktanın haricinde yine ufak tefek detaylarda çıkan pürüzler transferleri ne yazık ki olumsuz havaya sokuyor.

Bu saydığım sıkıntılara rağmen iyi transferler yapabilir. Kesinlikle seçilen futbolcuların Sivasspor’u yükselmek için basamak görmesi gerekir.Böyle düşünün futbolcuları bulmak oldukça önem arz etmekte. Önceki sezonlarda Sivasspor yönetimini bunu başarmış bir yönetimdi. Yine de başara bilir. Bu sezon Sivasspor’un eksik olan noktaları çok net belli. Öncelikle bu noktalara yapılacak net transferler takımımızı ateşleyecektir diye düşünüyorum. Birde unutmadan belirtmek isterim. Her ne kadar transfer yapılmıyor desek te  Sivasspor iki yerli  bir yabancı futbolcu transfer etti. (Robin YALÇIN,Murat PALULİ ve Karol)  Tabi yeterlimi diyecek olursanız. Bence yeterli değil devamı gelmeli. Kısa sürede devamı gelecek diye düşünüyorum.

Benim en çok heyecanla beklediğim durum da alt yapıdan takıma katılan bazı futbolcuların göstereceği üst düzey  performans dır. Bir futbolcu dahi oradan çıkarabilirsek çok önemli bir kazanç olacağını düşünüyorum. Bu noktada yetenekli futbolcularda takımımızda mevcut. Neden olmasın.

Sonuç olarak taraftarlarımızın transfer tepkisini doğru buluyorum. Ama biraz sabır diyorum. Bu süreçte takıma destek olmak çok önemli. Satışa sunulan kombine biletlere rağbet göstererek bu desteğimizi göstermeliyiz. Yigidolar vefalıdır, hiçbir zaman takımına sırtını dönmez. Her zaman takımlarının yanındadırlar.

Trabzonspor’la İstanbul’da oynayacağımız Süper kupa maçına şu an itibariyle ilgi çok olmamasına rağmen maç günü Yigidoların Olimpiyat stadyumun da  bize ayrılan tribünlerini dolduracaklarına gönülden inanıyorum. Haydi Yigido göster kendini…

ETİKETLER:
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
17 Temmuz 2023 09:39
18 Haziran 2023 10:37
3 Haziran 2023 15:13
22 Mayıs 2023 07:16
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.