Dolar 32,5320
Euro 34,8934
Altın 2.422,04
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 25°C
Az Bulutlu
Sivas
25°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 21°C

Umutsuz Yiğido

8 Kasım 2021 14:51
166
A+
A-

Bu sezon Yiğido can sıkmaya devam ediyor. Geçtiğimiz sezon başında da benzer tabloları yaşamıştık. Ama ilerleyen haftalarda durumu düzeltmiş yukarı doğru hızla çıkış yapmıştık. Peki, bu sezon neden halen umut verici bir futbol oynayamıyoruz. Bunun sebepleri neler diyecek olursanız benimde birkaç söyleyecek kelamım var elbette.

Öncelikle takımda kazanma hırsı yok. Bu nokta maç kazanabilmek adına bence en önemli etkenlerden bir tanesi. İkinci olarak ikili mücadelede rakibe karşı üstünlük kuramamamız. Geçen sezonu hatırlayacak olursak ikili mücadelelerde rakibe karşı üstünlük kurmada oldukça başarılı olduğumuz bilinmektedir. Ayrıca takımda elit diyebileceğimiz bazı futbolcuların performansları ne yazık ki vasatın üstüne çıkmadı. Buradaki bahsettiğim isimler başta Max GRADEL, faysal, Yatabare, Kayode ve henrique gibi oyuncuların olduğunu belirtmek istiyorum. Bu saydığım futbolcuların tamamına yakının aynı anda formlarının düşük olduğu bir maçı Sivasspor ’un kazanma şansı imkânsız gibi bir şey.

Bu sezon en fazla sıkıntı yaşadığımız mevki olarak orta sahayı gösterebilirim. Takımımızda ilk on birde oynayamayan orta saha oyuncularımız ne yazık ki Süper Lig’de oynayabilecek performanslardan oldukça uzak durumdalar. Yukarda saydığım tüm bu unsurları yaşayan bir takımın maç kazanmasının da oldukça güç olduğunu söyleyebilirim. Tüm takım olarak futbolcularımızın hazır bir görüntü çizememeleri ve de kırılgan bir yapıda olmalarının sebebi sadece kendilerinin hatalarından değil teknik heyetinde bu konuda önemli hataları ve eksikleri olduğunu da olduğunu düşünüyorum. Geçen sezona oranla teknik ekibimizin oldukça formsuz olduğunu görmekteyiz. Bu saydığımız sıkıntılar giderilebilir mi bilemem ama takımımız da bir takım sıkıntılar olduğu önemli bir gerçek.

Bu hafta sonu kendi sahamızda oynadığımız Giresunspor karşılaşmasına değinecek olursak ne yazık ki futbol ve kazanma adına hiçbir şey yapmadığımız bir karşılaşma hafızamızda kaldı diyebilirim. Uzun zamandır böylesine vasat bir futbol oynayan Sivasspor’a şahit olmadığımızı da eklemek istiyorum. Son haftalarda adeta kazanmayı unuttuğumuz maçları geride bıraktık. Çok önemli puan kayıpları yaşadığımızı düşünüyorum. Bu eksik puanları ilerleyen haftalarda telafi etme şansımızın olduğunu ama kolay olmayacağını ekleyebilirim.

Bu hafta liglere verilecek milli maç arası inşallah Sivasspor yönetimi ve teknik heyeti açısından olumlu geçer diye temennide bulunmaktan başka bir çarede bulunmuyor gibi. İnşallah özlediğimiz Sivasspor’a kısa sürede kavuşuruz.

ETİKETLER:
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
23 Nisan 2024 09:12
17 Temmuz 2023 09:39
18 Haziran 2023 10:37
3 Haziran 2023 15:13
22 Mayıs 2023 07:16
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.