Dolar 32,3068
Euro 35,0599
Altın 2.307,54
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 15°C
Yağmurlu
Sivas
15°C
Yağmurlu
Cum 20°C
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 22°C

VAR da yok takımda yok

15 Ağustos 2022 08:11
139
A+
A-

Kötü başladığımız sezonda Adana deplasmanın da aldığımız mağlubiyet morallerimizi tamamen bozdu. Sadece yenilgi değil oynadığımız futbol esasında morallerimizi daha çok bozdu. Sivasspor yener, yenilir bunlar futbolun içinde olan gerçekler ama böyle kişiliksiz futbol oynamayı anlamak mümkün değil. Her iki takımda sahada aynı futbolcu sayısı ile mücadele etmesine rağmen biz  sahada eksik bir takım görüntüsü veriyoruz. Bunun tek sebebi var oda mücadele etmiyoruz.

Adana deplasmanın da ilk yarı boyunca Demirsporlu futbolcularla kalecimiz Muammer arasında geçen bir maç izledik. Oyuncularımızın bir çoğu karşılaşmaya katkı vermek yerine bizler gibi sadece izlemekle yetindiler. Sahada elle tutulacak bir futbolcumuz dahi yoktu. Buna birde hakem fiyaskosu eklenince şans eseri ilk yarı gol yemeden bitecek derken ne yazık ki kalemizde golü gördük. Var’ın devreye girmemesi bende sürpriz oluşturmadı. Çünkü Var’da yer alan hakemi bildiğim için müdahale gelmesini beklemedim. Beni yanıltmadı.

Buradan yenilgiyi tamamen bu pozisyona bağlamak tabi ki yanlış olur. Yazımda belirtiğim gibi sahada mücadele eden bir Sivasspor yoktu. Maçı isteyen ve de kazanan takım ev sahibi ekipti. Kendilerini kutluyorum. Hakem triosunun da masum olmadığının altını çizmek istiyorum. Bu isimleri lütfen unutmayalım.

En çok konuşulan ve eleştiri yaptığımız transfer konusunda gerçekten çok geç kaldık. Takım oluşumunda bu haftalarda eksilerimizin bu kadar fazla olmaması gerekirdi. Transferler neden yapılamıyor. Herkesin bir yorumu var. Sivasspor yönetimimizin transfer konusunda  taraftarlara bilgi akışını daha net yapması gerekir diye düşünüyorum. Bizim taraftarımızın anlayışlı ve vefalı olduğunu herkes bilir. Umut ediyorum ki Avrupa maçları öncesi beklenen transferler biter.

Bir takımda transfer tabi ki önemli ama süper ligde oynadığımız iki maça baktığımızda saha da mücadele eden oyuncu sayımız yok gibi. Tamam, transfer gerekiyor da 11 tane yeni oyuncu alınmayacak. Bu futbolcuların çoğu yine takımda yer alacaklar. Ayrıca bu futbolcuların tamamı kampta yaptılar. Maalesef hiçbir tanesi hazır değil. Buna ne diyeceğiz, yorum yapmakta zorlanıyorum. Bu sahada yer alan futbolcularda takımları için mücadele etmek zorundalar. Mücadelenin iyisi kötüsü olmaz. Kaptan Hakanın orta alan verdiği dinamizmi kesinlikle unutmayalım. Onun yokluğu da takımın direncinin düşmesine neden oldu.

Bu sezon bizde eksik olan ana unsur bence konsantrasyon eksiliği diyorum. Her anlamda yani yönetim, teknik heyet, futbolcular, basın ve taraftar olarak birlikte olup takımı yukarı doğru harekete geçirmeliyiz. Birbirimiz kırıp dökerek bir yere varamayız, Yigido pes etmez.

 

ETİKETLER:
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
17 Temmuz 2023 09:39
18 Haziran 2023 10:37
3 Haziran 2023 15:13
22 Mayıs 2023 07:16
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.