Dolar 32,5651
Euro 34,8803
Altın 2.437,85
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 28°C
Az Bulutlu
Sivas
28°C
Az Bulutlu
Per 26°C
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 24°C

Yiğido Başkentte Hayat Buldu

20 Nisan 2021 22:21
206
A+
A-

YİĞİDO BAŞKENTTE HAYAT BULDU

Süper lig’e çıktığımızdan beri Ankara’da yani başkentte oynadığımız maçların tamamına yakınında puanlarla dönen Sivassporumuz;bu geleneğini bu karşılaşmalarda devam ettirerek Ankaragücü karşısında farklı bir skorla galip gelmesini bildi. Bu galibiyet sadece bir üç puan alma değil son haftalarda yaşadığımız sıkıntının ve stresinde üzerimizde biraz olsun uzaklaşması demek.Şu noktaya da dikkat çekmek gerekir sadece bir maç kazandık.Bu haftadan sonra ki maçlar da oldukça önemli ve de kazanmamız gereken maçlar var.Bu maç sadece iyi bir başlangıç.

Sezon başında büyük umutlarla transfer edilen Kayode ligde bu haftaya kadar gol atamamış olması hepimiz tarafından eleştirilere sebep oluyordu. Ankara deplasmanın da bulduğu golle Sivasspor formasıyla ligde ilk golünü atmış oldu. Kayode’nin attığı bu golle birlikte bundan sonraki haftalarda üzerindeki stresi atarak Sivasspor’a daha fazla katkı sağlayacağını düşünüyorum.Bu karşılaşmaya baktığımızda öncelikle Rıza hoca kadro oluşumunda tamamen doğruları yaparak elinde bulunan oyuncuları en efektif şekilde kullanarak sahaya çıktı.Geçtiğimiz haftalarda da belirttiğimiz gibi Sivasspor da Yatabare ya santrafor oynayacak ya da oynamayacak. Sahada aynı anda yer alan Yatabare ve Kayode ikilisi Sivasspor adına oyunda bir kişi eksik anlamına geliyor. Bu karşılaşmada özellikle Ankaragücü takımının devamlı baskı oluşturacağını düşünerek arkada bırakacakları boş alanları çabuk oyuncularla değerlendirme düşüncesi den dolayı Rıza hoca’yı kutluyorum.

Ankaragücü karşısında Rıza hoca Kayode, Max Gradel ve Tyler Boyd gibi önemli ileri uç oyuncularını birlikte oynatarak karşılaşmaya başladı. Bu noktada Sivasspor topu ileride tutarak özellikle Ankaragücü stoperleri oyuna çok fazla müdahil olmalarını engellemiş oldular. Bu üç oyuncunun çabuk ve sprinter oyuncular olması Ankaragücü takımına da önemli bir tehdit oluşturdu. Özellikle Kayode’nin istekli oluşu takımımızın da ofansif olarak pozitif bir görüntü oluşturmasını sağladı.Bu üçlüden sadece ilk yarı boyunca Boyd’dan istenilen performans maalesef görülemedi. İkinci yarıya Rıza hoca Boyd’un yerine Erdoğan’ı oyuna alarak başladı.Bu değişiklik ikinci yarıda Sivasspor’un hücum zenginliğini daha da artırmış oldu.

İkinci yarının başında Kayode’nun bulduğu Sivasspor’un ikinci golü takımımızı ve bizleri tamamen rahatlatmış oldu. Son haftalarda oynadığımız futbol ve aldığımız sonuçlardan dolayı tüm taraftarlarda oluşan gerginlik bu golle yerini sevince bırakmış oldu. Orta alanda mücadelede eden futbolcularımızın pas hataları yapmaları topun Ankaragücü takımında kalmasına sebep oldu. Ama yaptığımız presle kazandığımız toplar hücum zenginliğimizi artırmaya yetti. Bu karşılaşmada en bariz şekilde göze çarpan olumlu yönde Rıza hoca’nın yanlışlarından vazgeçerek elinde bulunan kadro ile doğru seçim yapması maçı kazanmamızdaki en büyük etkendi. Özellikle iki sezondur defans hattımızın değişmez elemanları olan Caner ve Apindangoye ikilisinin yer almadığı bir karşılaşmada rakibe fazla bir pozisyon vermeden karşılaşmayı bitirmemiz de büyük bir başarı.

Kaleci Muammer’e de değinmek gerekirse ilk akla gelen Rıza hoca neden daha önce kalede ona şans vermedi demek geçiyor içimden. Muammer bu karşılaşmada da gösterdiği performansla Sivasspor kalesini ne kadar haklı olarak teslim aldığını gösterdi. Özellikle karşılaşma 1-0 lehimize devam ederken kurtardığı önemli pozisyonla takımımızın moral motivasyonuna önemli katkı sağladı. Kaleci hatalarıyla kaybettiğimiz maçları hatırlayınca üzülmemek elde değil. Süper ligde maç kazanmak için kalecinin ne kadar önemli olduğunu tüm maçları izlediğimiz de  çok net görmekteyiz.Sivasspor yönetiminde Muammer’in bu başarısını görmezden gelmeyerek mukavelesini 3 yıl daha uzattı. Önemli bir karar olduğunu düşünüyorum. İnşallah Muammer’in performansı artarak devam eder.

Üç ayı aşkın süredir haftada iki maç oynayan takımımız bu hafta oynayacağı Ziraat Türkiye Kupası maçının ardından dinlenme şansı yakalayacak.Futbolcularımızda beliren yorgunluk ve devamlı maç oynama bıkkınlığı inşallah bu hafta kısmen son bulacak. Bugün itibari ile ligi unutup, konsantremizi tamamen kupa maçına çevirmeliyiz. Birçok başarılara imza atmamıza rağmen Ziraat Türkiye Kupası’nda şuana kadar maalesef bir final oynama şansını yakalayamadık. Antalyaspor maçını kayıpsız geçer isek finale bir adım daha yaklaştığımızı söyleyebilirim. Taraftarlarımıza da çok büyük iş düştüğünü söylemeliyim. Çünkü taraftarlarımızın sosyal medya üzerinden oluşturduğu hava takımımıza önemli katkı sağlayabilir. Geçmiş haftalarda yaşadığımız sıkıntılı süreçte sosyal medya üzerinden yapılan olumsuz eleştiriler takımımızı etkilemişti. Bu hafta itibariyle takımımızın ve Rıza Hoca’nın moral motivasyonlarının daha iyi olduğunu görüyorum.Kafası rahat bir Rıza hoca Sivasspor’umuza çok daha fazla katkı sağlayacaktır.

Şimdi Hep destek tam destek zamanı Yigidolar…

ETİKETLER:
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
23 Nisan 2024 09:12
17 Temmuz 2023 09:39
18 Haziran 2023 10:37
3 Haziran 2023 15:13
22 Mayıs 2023 07:16
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.