Dolar 32,3455
Euro 35,1151
Altın 2.310,52
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 15°C
Yağmurlu
Sivas
15°C
Yağmurlu
Cum 20°C
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 22°C

Yiğido cepten yemeye devam etti

6 Mart 2022 19:25
166
A+
A-

Antalya deplasmanında aldığımız mağlubiyet ligde bundan sonraki oynayacağımız maçların daha sıkıntılı geçeceğine delalet. Bu sıkıntılı süreçten alacağımız bir galibiyetle kurtulmak mümkündü. Ne yazık ki üç haftadır galibiyet ve puan alamayınca sıkıntı yaşamamız gayet normal. Oynanan futbol ve futbolcu kalitesi ne olursa olsun kazanmayı bilmek lazım. Son üç haftada yenildiğimiz maçlarda rakipler çok mu iyi oynadı da kazandı. Tabi ki değil ama bir gerçek vardı ki kazanmak için hep doğruları yaptılar.
Maçları kazanmak adına süper ligde mücadele eden takımlar canla başla maçlara konsantre olduklarını görüyoruz. Bir takımın maçı kazanması için sadece kadro kalitesi yetmez. Yürekten mücadele etmek gerekir. Bizim takımda bu denli bir yürek ne yazık ki yok. Sivasspor takım kalitesinin süper ligde çoğu takımdan iyi olduğunu halen düşünenlerdenim. Biz her ne kadar iyi görmüyor olsak ta bir çok oyuncumuz gerçekten kaliteli oyuncular. Ama aşırı özgüven ve rahat tavırlar bizi sıkıntıya sokuyor. Takım iyi oyuculardan değil iyi mücadele eden oyunculardan kurulması gerekir.
Antalyaspor karşısında mücadele eden takımımıza baktığımızda gol atabilmemiz oldukça zor gözüktü diyebilirim. İleri uçta ofansif olarak sayısal çoğunluğu bir türlü yakalayamadık. Bu karşılaşmada gole en fazla yaklaştığımız pozisyonlar Hakanın kafa vuruşları ve Henrikenin kaleci ile karşı karşıya kalıp topu dışarı attığı pozisyonlardan söz edebilirim. Özellikle kaptan Hakanın formundan oldukça uzakta olması sebebiyle iki pozisyonda da kafa vuruşlarını istediği gibi yapamadı. Birde Max gradel’e rakiplerin önlem almasıyla birlikte onunda takıma katkı vermede oldukça zorlandığını söyleyebilirim.
Unutmadan yediğimiz gol öncesi hakemin verdiği faul pozisyonunu yanlış olduğunu belirtmeliyim. Ahmet sadece topa temas ediyor ama iki rakip bir birine çarpıyor. Ne yazık ki böyle bir pozisyonda kalemizde golü görüyoruz. Bizim adımıza şanssız bir gol oldu.
Bizim adımıza kötü gözüken bir noktada rakip kaleye gol atmakta oldukça zorlanıyoruz. Tabi ki pozisyon üretmekte de sıkıntı yaşadığımız büyük bir gerçek.
Artık bu maç geride kaldı. Önümüze bakmalıyız, panik yapmadan tabi ki. Takımı şu anda değiştirme imkanı yok. Eldeki futbolcularla sezonu tamamlayacağız. Bize düşen en önemli görev Yigido gibi davranıp takımımıza sonuna kadar destek olmalıyız. Bu noktada Başkanımız ve yönetim kurulumuza da bazı görevler düşecek gibi gözüküyor. Son söz olarak Şimdi tam destek zamanı diyorum.

ETİKETLER:
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
17 Temmuz 2023 09:39
18 Haziran 2023 10:37
3 Haziran 2023 15:13
22 Mayıs 2023 07:16
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.