Dolar 32,3401
Euro 35,1021
Altın 2.310,34
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 15°C
Yağmurlu
Sivas
15°C
Yağmurlu
Cum 20°C
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 22°C

Yiğido Esintisi

13 Eylül 2021 10:42
203
A+
A-

Süper ligin ilk üç haftası istediği sonuçları alamayan takımımız için milli maçlar nedeniyle lige verilen ara ilaç olmuş gibi gözüküyor.İstanbul’da Fenerbahçe’ye karşı mücadele eden takımımıza baktığımızda daha dirençli ve dinamik bir takım gördüğümüzü söylemeliyim.

Sezon öncesi özellikle Avrupa kupalarında oynadığımız maçların yorgunlukları ve sakatlıkları maalesef takımımızı olumsuz yönde etkilemişti. Lige verilen arada hem futbolcularımızın dinlenme fırsatı yakalaması hem de sakatlıkları bulunan birçok futbolcunun takıma katılması ile daha hazır bir takım haline geldik. Sakatlığı nedeniyle uzun süre forma şansı yakalayamayan Pedro Henrike’nin Fenerbahçe karşısında gösterdiği performans takdire şayandı.

Bu sezona adeta fırtına gibi giren Fenerbahçe takımı ilk üç maçını gol yemeden kazanarak tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Maç öncesi tüm futbol otoriteleri favori olarak ev sahibi takımı göstermişlerdi. Maça baktığımızda ise bambaşka bir tablo karşımızda idi. Sahada inatçı istekli ve arzulu bir Sivasspor gerçeği vardı. Sonuç olarak berabere bitmemiş dahi olsa Sivasspor’umuzun bu gösterdiği başarılı mücadele mükemmeldi. Fenerbahçe karşısında deplasmanda nasıl oynanması gerekirse öyle oynamaya çalışan bir takımımız vardı. İlk haftalarda aldığımız başarısız sonuçlardan sonra Yiğidolarımızın morallerinin bozuk olduğunu ve de takım kalitemizle ilgili şüphelerin arttığını hep birlikte görmüştük. Bu maçta gösterilen performansla birlikte takımımızın kalitesine göre çok fazla sıkıntı olmayacağı gerçeğini de tekrar görmüş olduk. En önemli artılarından bir tanesi takımımızın başında yer alan teknik adamımız Rıza Çalımbay dır.Bu ligde nasıl oynanması gerektiğini en iyi bilen ve de o tecrübeye sahip olan birkaç teknik adamdan birisi olduğunu söylemek istiyorum.

Sakatlığı nedeniyle forma şansı bulamayan ve bu karşılaşmada ilk 11’de oynama fırsatı yakalayan Pedro Henrike’nin Sivas spora çok önemli katkılar sağlayacağını hep birlikte görmüş olduk. İlerleyen haftalarda Max Gradel ve Erdoğan’ın da performanslarını artıracaklarını ve de sonuca olumlu yönde katkı sağlayacaklarını düşünüyorum.
Fenerbahçe karşısında aldığımız bir puan’nın oldukça sevindirici olduğunu söylemeliyim.Özellikle karşılaşmanın ikinci yarısında ofansif olarak çok fazla olumlu işler yapamadık. Bu karşılaşmada takımımızın en önemli eksikliği bu idi. Bu noktada en büyük dezavantajımızın kart cezalısı olan Kayode’den yoksun olmamızı gösterebilirim. Çabuk ve fırsatçı bir Kayode ile ofansif gücümüzü daha da artacağını ve de oynayacağımız tüm karşılaşmalarda goller bulacağımızı söyleyebilirim.

Karşılaşma sonrasında Fenerbahçe tarafından yapılan eleştirilere de katılmıyorum. Sivasspor’un oyuncularının çok fazla oyunu yavaşlattıkları ve de hakemin buna müsaade ettiği söyleniyor. Karşılaşmanın ikinci yarısına baktığımızda çok fazla sakatlık yaşayan ve oyunun durmasına sebep olan futbolcuların Fenerbahçe takımının oyuncuları olduğunu herhalde görmezden geldiler. Karşılaşmanın hakemine gelecek olursak gün ışığı gibi net gözüken bir penaltı pozisyonunda bile düdüğünü çalamayıp oyunu devam ettiren ve de VAR müdahalesi ile penaltı noktasını göstermek zorunda kalan bir adam konumuna düştü. Çok fazla yadırgadın mı? diyecek olursanız, hiç yadırgamadığımı ve de gayet normal karşıladığımı söylemeliyim.

Karşılaşmanın genelinde savunmada kalarak mücadele ettiğimiz bu karşılaşmada gösterdiğimiz olağanüstü performans takdire şayandı. Adeta kıran kırana geçen mücadelede alınan puandan çok takımın mücadele hırsının daha önemli olduğunu söylemek istiyorum. Bu hafta itibari ile Yiğidomuzun mücadele esintilerini gösterdiğini bundan sonraki haftalarda daha başarılı mücadele edeceklerini eklemek istiyorum. Hafta sonu evimizde ağırlayacağımız Gaziantep Spor karşılaşmasında taraftarlarımızın takımımız ile birlikte olmasını temenni ediyor, Yiğidomuza başarılar diliyorum.

ETİKETLER:
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
17 Temmuz 2023 09:39
18 Haziran 2023 10:37
3 Haziran 2023 15:13
22 Mayıs 2023 07:16
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.