Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 19°C
Az Bulutlu
Sivas
19°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 28°C
Çar 26°C

Yiğido Gazi Oldu

6 Şubat 2022 09:29
166
A+
A-

İkinci yarıya başladığımız da zor gözüken maçları yenilmeden atatan Yigido nispeten biraz daha kolay gibi gözüken Göztepe ve Gaziantep maçlarını kaybederek hayal kırıklığı yarattı. Gaziantep deplasmanın da adeta tanınmaz bir Sivasspor vardı sahada. Ne yaptığını bilmeyen görüntü içersin de olan futbolcu sayısı oldukça fazla idi. Rakibine kolay pozisyon vermeyen takımımız bu karşılaşmada bu özelliklerini tamamen unuttu. Kalemize gelen topların tamamına yakınsa ne yazık ki gol oldu.

Gaziantep deplasmanında izlediğimiz Sivasspor ilk yarının son haftasında Kayseri’de izlediğimiz Sivasspor’a oldukça fazla benziyordu. Bu karşılaşmada Futbolcuların tamamının kötü performans gösterdiğini belirtmek gerekir. Rakibin çok net pozisyon üretmeden genel de 3 oyuncuyla gol üretmeye çalıştığını bilmeyen yok. En büyük kozları da uzun ve dikey toplar olduğunda yine bilmeyen yok diye biliyorum.
Deplasmanda ilk on bir dakika da böylesine kötü 2 gol yersen maçı döndürmek gerçekten imkansız oluyor. İlk yediğimiz golde kalecimiz öyle bir hata yapıyor ki evlere şenlik. Ardından Koray kolay gözüken bir hava topu mücadelesinde etkisiz kalıyor ve kalemizde 2’ci golü görüyoruz. Ardından toparlanan takım golü buluyor ve birazda moral bulmuş oluyor. Tam oyunu dengeledik ikinci golü bulabiliriz derken kalemizde 3.cü golü görüyoruz.

Maçın ikinci yarısına Rıza hoca daha ofansif bir takımla başlamak için Kayode ve Max Gradeli oyuna dahil ediyor. Oyunu da rakip yarı alana yıkıyoruz ama hatalar yine bitmiyor ve kalemizde golleri görmeye devam ediyoruz. Bu arada Yatabarenin gördüğü kırmızı kartla maçtan da tamamen kopmuş oluyoruz. Şaka gibi bir maç izlemiş oluyoruz. Tabi ki hepimizin tansiyonu yükselirken üzüntümüz tavan yapıyor. Gerçekten oldukça ağır bir yenilgi alıyoruz, adeta gazi şehirde bu kez gazi olan taraf biz oluyoruz.

Şimdi bu maç geride kaldı deyip önümüze bakmalıyız demek istiyorum. Ama şahsen bende önüme bakmakta oldukça zorlanıyorum. Şu noktaya dikkat çekmek istiyorum. Bu maçtan hepimizin önemli dersler çıkarması gerektiğini çok net biliyorum. Transfer sezonu bitmeden kritik dokunuşların yapılma zamanı geçiyor diye düşünüyorum. Öncelikle sezon başından beri gözüken ve de hepimizin hem fikir olduğu sağ bek mevkiine acilen transferin yapılması ve Koray’ın da takımdan gönderilmesi gerçeğini hatırlatalım. Yine önemli bir nokta transferi de orta alana yapılması gerekiyor diyorum. Leke’nin sakatlanıp sezonu kapatmasıyla forvet hattında da sıkıntı yaşayabileceğimizi düşünüyorum.

Sivasspor yönetiminin bu son günlerde yapacağı önemli bir transferle hem takıma katı sağlayacaklarını hem de taraftara moral ve motivasyon sağlayacaklarını düşünüyorum. Böyle bir hamleye de ihtiyacımız olduğunu da üstüne basarak vurgulamak istiyorum. Yigidoların da takıma küsmeden destek olmaları gerektiğinin altını çizmek istiyorum. Biz böyle sıkıntılı durumlardan çıkmasını biliriz. Çünkü biz Yigidoyuz.

ETİKETLER:
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
17 Temmuz 2023 09:39
18 Haziran 2023 10:37
3 Haziran 2023 15:13
22 Mayıs 2023 07:16
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.