Dolar 32,5433
Euro 34,9809
Altın 2.418,96
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 25°C
Az Bulutlu
Sivas
25°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 22°C

Yiğido sıkıntılı

22 Mayıs 2023 07:16
84
A+
A-

Son haftalarda aldığımız kötü sonuçlarla tamamen sıkıntılı sürecin içine girmiş olduk. Bu kadar üst üste yenilgi almamız hiçte görülmüş bir durum değil. Kalan maçlarımız Konyaspor ve Kayserispor ile olacak; bu iki maçtan en az 4 puan alamazsak bizim adımıza ligde kalmak tamamen şansa kalır.

Bu sezon oynadığımız maçların genel durumuna baktığımızda puan durumunda alt noktalarda yer alan takımlara karşı oldukça fazla puanlar kaybettiğimiz en büyük gerçek. Şu anda bizim rakiplerimiz bu takımlar olduğuna göre sıkıntımız gerçekten büyük diyorum.

Geçtiğimiz sezonlarda bazı maçlarda kötü sonuçlar al sakta maçta gol yollarında önemli fırsatlar bulurduk. Rakip takımlar bizi yenmek için olağanüstü performans göstermeleri gerekirdi. Şimdi öylem mi? En son oynadığımız Galatasaray maçına bir bakalım net diyebileceğimiz hiçbir pozisyonumuz yok. Tamamen duran toplara bel bağlamış bir oyun anlayışı ile iyi sonuç almak hiçte kolay değil. Kasımpaşa ve Ümraniye maçlarını hiç söylemiyorum bile. Bir takım bu kadar kötü olamaz. Bu kadar kötü bir performansın altında yatan farklı bir durum olmalı diyorum.

Ha bu arada kimse bana bu takım çok kötü ancak bu kadar işte, ben sezon başından beri söylüyorum gibi mazeretler söylemesin. Bu takım ne kadar kötü olursa olsun bu kadar kötü sonuçlar almasının tarifi yoktur. Kötü olabilirsiniz ama kötü koşamasınız ve kötü mücadele edemezsiniz. Bir kere biz kazanmak için bir mücadele vermiyoruz. Futbolcuların çoğu sezonu tamamlamış. Kaç haftadır kötü performans veren bir çok futbolcu halen takımda oynamaya devam ediyorsa bu durum onlar adına olsa olsa ödül olur.

Burada şu noktaya da dikkat çekmek isterim, bu sezon başından beri Sivasspor kulübümüz yönetiminden teknik heyetine ve futbolcusuna varana kadar hiçbir kimse konsantre değil. Birinci sebep bence budur. İkinci önemli sebep ise bizler basın mensupları ve taraftarlarımızın da bu sezona dair önemli konsantre eksikleri olduğunu çok net görmekteyiz. Yani sonuç olarak burada bir başarı varsa hepimizin başarısıdır, şayet bir başarısızlık varsa da bu yine tüm unsurların başarısızlığıdır.

Önümüzde hayati önem arz eden iki karşılaşma var. Birbirimizi kırıp dökecek eleştirileri bir kenara bırakarak  bu maçları kazanmak için neler yapmalıyız noktasında düşüncelerimizi aktarmalıyız. Sezon bitince diğer durum değerlendirmesini yapmak daha doğru olacaktır. YİĞİDO düştüğü yerden kalkmasın bilir, rahat olun.

ETİKETLER:
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
23 Nisan 2024 09:12
17 Temmuz 2023 09:39
18 Haziran 2023 10:37
3 Haziran 2023 15:13
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.