Dolar 32,4398
Euro 34,4599
Altın 2.480,83
BİST 9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 26°C
Az Bulutlu
Sivas
26°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 22°C
Cum 23°C
Cts 19°C

Yiğido’ya kayısı iyi geldi

22 Eylül 2021 09:48
190
A+
A-

Sıkıntılı başladığımız bu sezonda ilk galibiyetimize Malatya deplasmanın da ulaştık. Sezon öncesi Avrupa kupalarında mücadele etmemiz sebebi ile ligde oynadığımız maçlarda büyük ölçüde sıkıntı yaşamıştık.Süper ligde oynadığımız ilk beş karşılaşmada galibiyete yakın olmamıza rağmen ne yazık ki galibiyet elde edemedik.Özelikle geçtiğimiz hafta sahamızda oynadığımız Gaziantep karşılaşmasında galibiyeti korumak adına benimsediğimiz defansif futbol anlayışı üç puan almamıza yetmedi, maçın uzatma dakikasında yediğimiz golle galibiyet umudumuzu bitirmiş olduk.

 Böyle sıkıntılı geçen 5. haftadan sonra deplasmanda oynayacağımız Malatya spor karşılaşması bizim adımıza oldukça fazla önem arz etmekteydi. Karşılaşma öncesinde her iki takımı incelediğimizde iki takımında benzer sıkıntıları olduğunu ve bu karşılaşmaya her iki tarafında kazanmak için çıkacağı aşikârdı. Böylesine önemli karşılaşmada Sivasspor’umuzun ideale yakın bir kadro ile sahaya çıkması büyük avantajdı. Maçın geneline baktığımızda kazanmayı hak eden ve de rakibine oranla daha iyi gözüken taraf  takımımız  Sivasspor’du. Özellikle Sivasspor’un ileri üç elamanlarının daha çabuk oyunculardan oluşması ev sahibi Malatyaspor için büyük bir tehdit oluşturmuştu. Bu nokta da Malatyaspor takımı antrenörü İrfan BUZ  tedbirlerini alarak Sivasspor’un ileri üç elemanlarına boş alan bırakmadan etkili olmaya çalıştı.Bu düşüncede belli bölümlerde başarılı olduk diyebilirim.

 İlk kırk beş dakikaya baktığımızda takımımız genelde sağ kanattan Henrique ile baskılı olmaya çalıştığını gördük. Üç tane pozisyondan gole çok yaklaşmamıza rağmen son vuruşlarda ki becerisizlik nedeni ile golü bulamadık.

 Sivasspor’da bu hafta ilk 11’de forma şansı yakalayan Felix’in gösterdiği performans kesinlikle beğeni kazanmadı. Felix beklentilerin çok uzağında bir performans göstererek Yiğidolar üzerinde şok etkisi yaratı. İlk 45 dakikada göze çarpan en büyük zaaflarımızdan bir tanesi de Yatabare gibi hava toplarına hâkim bir oyuncumuzun sahada olmaması idi.Henrique ve Max Gradel ile kanatlardan taşıdığımız toplarda Malatya defansı iyi kapanınca zorunlu olarak yüksek toplarda gol şansımızı zorladık ama Kayode’nin yüksek toplarda ki başarısızlığı nedeni ile sonuç alamadık.

Karşılaşmanın ilk yarısında yaptığımız hataların en önemlisi devam pas hataları yapmamız idi. Bu sezon pas hataları oynadığımız tüm karşılaşmalarda gerçekleşen bir durumdu. Aşırı pas hataları ve stresin oluştuğu bir ortamda kazanma şansı oldukça zora girer. Bizde ilk altı haftada oynadığımız tüm karşılaşmalarda bu sıkıntı ve stresi fazlasıyla yaşadık. Malatya galibiyetiyle inşallah bu stresi üzerimizden atmış oluruz.

Karşılaşmanın ikinci yarısında her iki takım futbolcuları da daha kontrollü oyunu tercih etti. Ev sahibi Malatyaspor kaptanı Adem BÜYÜK ile gole yaklaştı ama kaleci Muammer ve kale direği müsaade etmedi. Malatyaspor cephesinde kaptan Adem’in çift forvet olarak oynatılması bizim adımıza bir avantaj oluşturduğunu da söyleyebilirim. Adem’in Kanatta şans bulduğu an daha etkili olduğunu düşünüyorum. Malatya sporda 44 sırt numarasıyla oynayan genç Munir’i de çok beğendiğimi belirtmek isterim. Defansımızın sağında yer alan Ahmet OĞUZ’un çok zorlandığı pozisyonlar kalemize tehlike sinyallerini fazlasıyla verdi. Rıza hocanın ikinci yarıda özellikle Ahmet OĞUZ’un yerine sağbeke Erdoğan YEŞİLYURT’u almasıyla Malatya sporun tehlike oluşturması önlenmiş oldu. Yatabare’nin oyuna dahil olmasıyla birlikte Malatyaspor stoperlerinin de oyuna katkılarının azaldığını dikkat çekmek isterim.

 Bulduğumuz gole gelince, takımımızın golü ne kadar çok istediği çok net görüldü. Golümüzü atan Dimitros ’un yanı sıra Yatabare ve Caner gibi hava toplarında üstünlük kuran iki oyuncunun da aynı bölgede olması Sivasspor adına en büyük artı idi. 70. Dakikada bulduğumuz golden sonra takımımızın moral motivasyonunun daha yükseldiğini gördük, ama iki pozisyonda yaptığımız yerleşim hataları nedeni ile rakibe pozisyon verdiğimizi de unutmayalım. Allahtan defans oyuncularımızın iyi kapanmaları neticesinde bu hataları telafi ettik.

 

Sonuç olarak önemli bir galibiyet aldığımızı düşünüyorum. Bundan sonra oynayacağımız karşılaşmaların bizim adımıza daha iyi geçeceğini söyleyebilirim.Anadolu da maalesef tribünler hep boş,lütfen bu hafta tribünleri coşkuyla dolduralım.

Malatya’da gerek maç öncesinde gerekse maç esnasında bizlere göstermiş oldukları ev sahipliğinden dolayı T.S.Y.D. Malatya İl Temsilcisi Vahap GÜNER ve ekip arkadaşlarına sonsuz teşekkür ediyorum

ETİKETLER:
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
17 Temmuz 2023 09:39
18 Haziran 2023 10:37
3 Haziran 2023 15:13
22 Mayıs 2023 07:16
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.