Dolar 32,5667
Euro 34,6983
Altın 2.487,60
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 23°C
Az Bulutlu
Sivas
23°C
Az Bulutlu
Cum 24°C
Cts 20°C
Paz 22°C
Pts 23°C

Başakşehir Yiğido’yu Uyuttu

10 Nisan 2022 18:33
168
A+
A-

Her ne zaman Başakşehir maçları bizim için zor olan maçlardandır. Bu maçta tam böyle oldu. Maç  öncesi Başakşehir takımını analiz ederken rakip hocalar çok fazla zorlanmazlar. Ama kendi takımları rakibe karşı sahada nasıl bir mücadele verecek onu kestiremezler. Bu karşılaşmada Rıza hocada tam noktada zorlandı diye düşünüyorum.

Başakşehir takımının maç boyunca ısrarla pas yaptığını bilmeyen yok. Kaleci ile oyuna nasıl başladıkları da aşikar olmuşken biz neden uzun süre bu duruma müsaade ettik anlamadım. Maçın başında kendi kalemize attığımız şok gol bizim oyun mantığımızı alt üst etti diyebilirim. Gol demişken kendi kalesine gol attığı için demiyorum, geçtiğimiz hafta ve bu hafta oynadığı futbolla Goutas önemli düşüş yaşıyor. Kritik top kayıpları yaptığını çok net görüyoruz.

Misafir takımın sergilediği oyun anlayışı karşısında tempoyu artıramayınca pozisyon bulmakta oldukça zorlandık. Tabiri caizse tatsız, tuzsuz bir maç izledik. Devamlı yana ve geriye oynayan Başakşehir takımı topu Sivasspor’a vermemek için büyük çaba harcadı. Bu noktada da başarılı oldu diyebilirim. Bazı kazandığımız kritik toplarda da yaptıkları stratejik faullerle bizi durdurmayı da başardılar. Bu faullerde karşılaşmanın hakemi de gerekeni misafir takımdan yana yapınca işler onlar adına daha da kolaylaştı. Bu anda bizim rakibe tepki koyamamış olmamız yenilinin habercisi oldu. Yani daha girişken ve sert oynayabilirdik.

Bu karşılaşmanın sonuca etki eden en önemli oyuncunun Başakşehir kalesi Volkan olduğunu vurgulamak gerekir. 4 Önemli pozisyonda kalesini gole kapatmasını bildi. Kurtardığı topların mutlak gol pozisyonları olduğunu belirtmek isterim. Bu pozisyonlar bizim adımıza da şanssız pozisyonlardı diyebiliriz.

Bu karşılaşmada dikkat çeken bir noktada 2-0 kendi sahamızda geriye düşmemize rağmen hamle yapabilecek oyuncularımızın yetersizliği veya olan futbolcuların hazır olamaması. Tüm takım olarak maçlara iyi hazırlanıp konsantre olamadığımız çok net gözükmekte. Daha sezonun bitmediğini birilerinin hatırlatması gerekir.

Bu sezon bizde dikkat çeken bir sıkıntıda futbolcuların devamlı sakatlık yaşaması. Sakatlık yaşamayan oyuncumuz neredeyse kalmadı. Her hafta takım medya sorumlusu tarafından devamlı sakatlıkla ilgili bilgilendirmeler geliyor. Tam kadro çıktığımız maç nerdeyse yok gibi.

Sakat futbolcuların kısa sürede toparlanması kupa da oynayacağımız maçlar öncesinde oldukça büyük önem taşımakta. Bu sezon tek önemli hedef var önümüzde o da kupada finale kalmak.

Sonuç olarak uyuduğumuz bir maçta kendi sahamızda mağlup olduk. Bu maçı unutup kısa sürede önümüzde oynayacağımız maçlara konsantre olmalıyız. Ligde ve kupada önemli maçlar bizleri bekliyor.

 

ETİKETLER:
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
17 Temmuz 2023 09:39
18 Haziran 2023 10:37
3 Haziran 2023 15:13
22 Mayıs 2023 07:16
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.